Buna seara,
La ultimul transport intern de marfa, am avut neplacuta surpriza sa constat, dupa semnarea CMR-ului, ca din unele colete mi-au disparut produsele. Paguba e cam 2.000 lei. Voi merge la Politie sa depun plangere impotriva soferului firmei de transport pe care il suspectez de furt, dar pana atunci cum sa evidentiez in contabilitate lipsa marfii in gestiune? E vorba de declaratie vamala, deci oricum trebuie sa receptionez marfa integral... Banuiesc ca sunt slabe sanse sa imi recuperez contravaloarea marfii furate. De ce fel de acte as avea nevoie de la Politie ca sa imi accepte cei de la Finante (la controlul de fond) valoarea marfii ca si cheltuiala deductibila?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Marfa furata in timpul transportului
-
Re: Marfa furata in timpul transportului
SECȚIUNEA a 7-a - Ajustarea taxei deductibile în cazul achizițiilor de servicii și bunuri, altele decât bunurile de capital
78. (10) În sensul art. 304 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, persoana impozabilă nu are obligația ajustării taxei deductibile în cazul bunurilor de natura celor prevăzute la alin. (1) distruse, pierdute sau furate, în condițiile în care aceste situații sunt demonstrate sau confirmate în mod corespunzător, în situații cum ar fi, de exemplu, următoarele, dar fără a se limita la acestea:
a) calamitățile naturale și cauzele de forță majoră, demonstrate sau confirmate în mod corespunzător;
b) furtul bunurilor demonstrat pe baza actelor doveditoare emise de organele judiciare;
ART. 304 - Ajustarea taxei deductibile în cazul achizițiilor de servicii și bunuri, altele decât bunurile de capital
(2) Nu se ajustează deducerea inițială a taxei în cazul:
a) bunurilor distruse, pierdute sau furate, în condițiile în care aceste situații sunt demonstrate sau confirmate în mod corespunzător de persoana impozabilă. în cazul bunurilor furate, persoana impozabilă demonstrează furtul bunurilor pe baza actelor doveditoare emise de organele judiciare.
De vazut si aceasta circulara:
http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... lizare.pdf
Pentru actele necesare la Politie cred ca trebuie sa ii intrebati pe ei ce anume va trebuie.
78. (10) În sensul art. 304 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, persoana impozabilă nu are obligația ajustării taxei deductibile în cazul bunurilor de natura celor prevăzute la alin. (1) distruse, pierdute sau furate, în condițiile în care aceste situații sunt demonstrate sau confirmate în mod corespunzător, în situații cum ar fi, de exemplu, următoarele, dar fără a se limita la acestea:
a) calamitățile naturale și cauzele de forță majoră, demonstrate sau confirmate în mod corespunzător;
b) furtul bunurilor demonstrat pe baza actelor doveditoare emise de organele judiciare;
ART. 304 - Ajustarea taxei deductibile în cazul achizițiilor de servicii și bunuri, altele decât bunurile de capital
(2) Nu se ajustează deducerea inițială a taxei în cazul:
a) bunurilor distruse, pierdute sau furate, în condițiile în care aceste situații sunt demonstrate sau confirmate în mod corespunzător de persoana impozabilă. în cazul bunurilor furate, persoana impozabilă demonstrează furtul bunurilor pe baza actelor doveditoare emise de organele judiciare.
De vazut si aceasta circulara:
http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... lizare.pdf
Pentru actele necesare la Politie cred ca trebuie sa ii intrebati pe ei ce anume va trebuie.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!