Factura emisa de un service auto

stancul27

Factura emisa de un service auto

#1 Mesaj de stancul27 »

Buna ziua!
ma poate ajuta cineva referitor la facturile emise de prestator pentru client .?
am un service auto care presteaza reparatia si factureaza clientul ( persoana fizica sau juridica) doar ca plata o face asiguratorul - decontare directa ( in baza unui contract semnat intre noi si client )in contul societatii noastre. Trebuie sa inregistrez aceste facturi in iesiri la tip L?
Eu facturez societarea X, careia i-am reparat masina , trimit fact la decontare asigurator care imi achita, eu declar in 394 societatea X , nu asiguratorul... nu am inteles daca tip L are legatura cu aceasta poveste , iar cei de la Saga mi-au spus ca ma adresez la anaf...pt aceste facturi
S-a mai lovit cineva de situatia asta?

tomac

Re: Factura emisa de un service auto

#2 Mesaj de tomac »

Cine emite factura? Clientul? Mă îndoiesc de asta, mai ales dacă e persoană fizică. Dar dacă răspunsul e "Da, o emite clientul", atunci se introduce pe tip L.
Dacă nu clientul emite factura ci o emite unitatea de service, atunci se înregistrează ca atare. Faptul că încasarea se face de la altcineva nu are relevanță. În mod normal societatea de asigurări plătitoare ar trebui să vă indice, la plată ce dosare de daună achită și dvs să stingeți facturile corespunzătoare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns