Comert cu autoturisme

urs553

Comert cu autoturisme

#1 Mesaj de urs553 »

Desciere: SRL cu activitate principala de comert cu autoturisme , livreaza catre PF(persoane fizice) autoturisme, iar incasarea contravalorii se face si in numerar( in limita a 10.000 lei/persoana)

Intrebare: Pentru aceasta activitatea vanzatorul are obligatia de a utiliza casa de marcat?

nu am gasti-o la exceptii, dar totus pare absurd, sa vinz o masina si sa-i dai clientului BF.

tomac

Re: Comert cu autoturisme

#2 Mesaj de tomac »

Eu am o stare de dezamăgire, de dezgust chiar și mă simt cumva aiurea zilele astea pentru că patru oameni citim o lege (eu, doi avocați și încă o persoană) și înțelegem ce scrie acolo într-un fel, clar după noi și a venit unul de la ANAF și a dat o amendă că el nu înțelege așa și o ia pe scurtătură.
Și e legat tot de o chestiune similară. Adică OUG 28/1999 spune să e obligatoriu să ai casă de marcat pentru livrări cu amănuntul, atenție - nu comerț cu amănuntul ci livrări cu amănuntul, dacă livrarea cu amănuntul e către populație. Livrarea cu amănuntul nu e definită de legea română. Eu livrez un tir de materiale către o persoană fizică și-i emit factură. Pe care ulterior o achită la mine la casierie și-i dau chitanță. ANAF zice așa: ai clienți persoane fizice dai bon fiscal. Nu contează ce livrări faci.
Cam așa e și aici.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

scortarum

#3 Mesaj de scortarum »

Dar cand construiesti un bloc de 20 apartamente la vreo 400.000 ron/buc, iti iei casa de marcat? Clientul meu a zis ca-s nebun cand i-am spus ca asa ar fi "legal" :lol:

meira

#4 Mesaj de meira »

Răspunsul în scris de la Anaf intr-un caz similar (vânzare platforme auto) a fost o enumerare a excepțiilor din lege și o concluzionare ca nu se încadrează, prin urmare avem casa de marcat și evident eliberam și factura, dar poate și politia ar trebui să înmatriculeze pe baza bonului fiscal :mrgreen:

pinteae

#5 Mesaj de pinteae »

Vanzarea bunurilor de folosinta indelungata, inclusiv a autoturismelor, a fost exceptata de la utilizarea caselor de marcat fiscale, pana in 2007, cand prin OG 47/2007 a fost modificata OUG 28/1999.
De la momentul respectiv si pana in prezent, nu s-a mai adus modificari in legislatie, cu privire la aceste categorii de bunuri. Ca atare, in prezent, trebuie utilizata casa de marcat fiscala. Este o aberatie, dar din pacate nu este singura.

Apropo! Exemplul cu imobilul nu este prea fericit, chiar daca este bun de folosinta indelungata. In opinia mea, nu se vinde cu amanuntul.
Eugen Pintea

scortarum

#6 Mesaj de scortarum »

Dar cum se vinde? Sau mai exact, ce e aia "cu amanuntul"? :D

pinteae

#7 Mesaj de pinteae »

Eu stiu ca imobilele se pot vinde doar printr-un act notarial. In niciun caz pe baza de bon fiscal.
Eugen Pintea

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Eugen dacă te-ai angaja la ANAF să vezi cum ai afla și ce nu știi :)
Și ai învăța să citești legile cum ai tu chef nu cum cred contribuabilii că sunt scrise.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pinteae

#9 Mesaj de pinteae »

Hristos a inviat!

Adevarul este ca ne identificam cu ceea ce spunem si ceea ce facem.
Deocamdata sunt multumit de ceea ce fac si trebuie sa recunosc ca si clienti mei sunt multumiti de consilierea pe care le-o ofer. Asa se explica de ce ma platesc pentru ceea ce fac.
Nu am fos niciodata angajat la ANAF, ca sa am o gandire defecta, dar pot spune ca nu sunt un YES MAN la tot ceea ce vor ei. Cred ca sunteti de acord cu mine ca patronii vor destul de multe.
Incerc sa-i protejez si pe ei, dar in primul rand pe mine.
De aceea atunci cand sunt intrebat "la ce pret pot sa vand masina", le spun ca la pretul de piata, iar daca cumparatorul este afiliat, la pretul stablit printr-un raport de evaluare.
Eugen Pintea

urs553

#10 Mesaj de urs553 »

@scortarum @pinteae @meira @tomac
va multumesc pt raspuns.

Scrie răspuns