Problema taxare inversa

skydreams

Problema taxare inversa

#1 Mesaj de skydreams »

Buna dimineata! Firma a achizitionat 2 routere wireless. Unul pentru comercializare si unul pentru uz personal. Pe factura nu apare taxare inversa. Cum ar trebui sa procedez?

tomac

Re: Problema taxare inversa

#2 Mesaj de tomac »

De ce să apară taxare inversă?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

scortarum

#3 Mesaj de scortarum »

Poate se incadreaza pe undeva pe la art. 331 (2) i-k si au valoare mai mare de 22.500 lei, fiind mai speciale, ceva de genul asta http://www.timesnewroman.ro/it-stiinta/ ... na-la-mare

skydreams

#4 Mesaj de skydreams »

Echipamentele profesioniste costa foarte mult, nu e cazul de ironii ieftine: http://www.router-switch.com/air-ct5520-k9.html

scortarum

#5 Mesaj de scortarum »

Imi cer scuze daca asa ai perceput-o, doar vroiam sa-ti subliniez prin gluma asta, unde sunt specificate bunurile pentru care se aplica taxare inversa si routerele tale nu mi s-ar parea ca se incadreaza acolo. Practic, te-am intrebat acelasi lucru: de ce s-ar incadra la taxare inversa?

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Nu e vorba de nici o ironie. Întrebarea este extrem de succintă. Nu poți răspunde la așa ceva fără mai multe detalii. Colegul Scorțaru a făcut o glumă tocmai datorită lipsei detaliilor,
Eu am întrebat de ce s-ar aplica taxarea inversă. Pentru că pot fi două situații - să fie livrate de o firmă din România și să îndeplinească acele condiții pentru aplicarea măsurilor de simplificare sau să fie cumpărate din afară. În cel de-al doilea caz nu e necesar să apară mențiunea de taxare inversă.
În situația în care ați cumpărat din țară și furnizorul e înregistrat în scopuri de TVA, firma dvs la fel și valoarea facturii depășește valoarea stabilită de codul fiscal pentru aplicarea măsurilor de simplificare - dacă cel care a emis factura nu a înscris TVA pe aceasta și nici mențiunea "Taxare inversă" puteți să o înregistrați cu taxare inversă și să-i solicitați partenerului să vă refacă factura punând acea mențiune.
Pe de altă parte, nu prea văd unde s-ar încadra routerele respective în categoria produselor pentru care se aplică măsurile de simplificare, indiferent că sunt sau nu profesionale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns