reglare factura storno

schiopua410

reglare factura storno

#1 Mesaj de schiopua410 »

Buna ziua

Am o gestiune cantitativ valorica la pret de intrare si am primit de la furnizor o factura storno.
La validarea facturii storno, anumite articole nu mai sunt disponibile din factura stornata, ele au fost deja descarcate la facturile emise catre clienti.
Stoc am pentru respectivele repere pentru ca au fost achizitionate de la furnizori, dar difera pretul de intrare si primesc mesaj ca " Pretul cantitatii descarcate la PRODUSUL X nu este egal cu pretul dat in factura! Va trebui sa creati un artico contabil pentru a regla diferenta! Pret din factura: YYY Diferenta: ZZZ "

Nu stiu cum trebuie sa arate acel articol contabil pentru corectie!

pomparaus

Re: reglare factura storno

#2 Mesaj de pomparaus »

incearca sa reglezi prin contul 308 diferente de pret la contul tau de materiale/marfa, apoi functie de suma faci cheltuiala sau venit inchizand contul 308.

paidolat181

#3 Mesaj de paidolat181 »

Salut!
Intampin urmatoarea problema< am facturi de materii prime pe care trebuie sa le stornez (restituire la depozit furnizor) si pana acum, la validare, imi asocia produsele din factura in rosu cu articolele din stoc, prin selectarea acestora.... mai nou nu se mai intampla acest lucru la validare, nota contabila este 301= 401 cu minus si automat 301=601 in negru!!!!!!....
Ceva nu este in regula insa nu realizez ce..... poate aveti voi idee!
Multumesc.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

La "intrari" folosesti ca si tip articol "materii prime" sau "nedefinit"?

paidolat181

#5 Mesaj de paidolat181 »

Da,folosesc tipul materii prime. E gestiune cantitativ valorica....
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

popm85227

#6 Mesaj de popm85227 »

Parca seamana cu problema de care m-am lovit eu cu ceva vreme in urma, dar eu aveam marfuri. Poate te ajuta raspunsul primit de la SAGA:

"Daca doriti sa selectati dumneavoastra , desi nu este necesar, este o operatiune pe care o faceti in plus, in "Configurare societati" > "Setari diverse" bifati "urmarire pe loturi.." chiar daca nu lucrati cu loturi. Doar bifati aceasta optiune fara sa faceti alte setari la nivelul articolelor si se va deschide fereastra pentru a bifa din ce NIR returnati. Nu se va reveni la sistemul anterior pentru ca modul de lucru actual este mult mai rapid. Mai mult, in cursul zilei de ieri a mai fost adusa o modificare pentru situatia aceasta si atunci cand pretul din factura difera de pretul descarcarii, programul inregistreaza automat nota contabila de reglare pe care ar fi trebuit sa o inregistrati manual inainte. De exemplu daca pretul din stornare este de 5 lei iar descarcarea se realizeaza dintr-o factura in care pretul acestui produs este de 4 lei, pentru diferenta de 1 leu va inregistra programul nota contabila astfel incat sa nu apara diferente intre contabilitate si stocuri."

paidolat181

#7 Mesaj de paidolat181 »

Multumesc @popm85227, o sa incerc varianta cu loturi.
Am primit si raspunsul de la SAGA, care precizeza ca mai nou la facturile cantitativ valorice in rosu, de la furnizori, descacarea o face programul prin metota FIFO cu reglarile de care spuneai, automat la validarea facturii.
Doar ca pe mine ma avantaja sa stornez exact produsul intrat si restituit.
Ne adaptam.

popm85227

#8 Mesaj de popm85227 »

Si pe mine ma avantaja alegerea exacta a produsului. DIn pacate au precizat ca nu mai revin la varianata dinainte.

Scrie răspuns