Buna ziua
Din 01.01.2019 deoarece sunt sub plafon as putea iesi ca si platitor de tva insa am o dilema: ce fac cu facturile neimcasate (care se vor incasa in 2019)inca si care sunt cu tva?
va multumesc anticipat
iesire platitor de tva, tva la incasare
Re: iesire platitor de tva, tva la incasare
art 324 cf
(11) Persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la încasare și al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat potrivit prevederilor art. 316 alin. (11) lit. g) trebuie să depună o declarație privind taxa colectată care trebuie plătită, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrări de bunuri/prestări de servicii efectuate înainte de anularea înregistrării în scopuri de TVA, dar a căror exigibilitate de taxă potrivit art. 282 alin. (3) - (8) intervine în perioada în care persoana impozabilă nu are un cod valabil de TVA.
Inteleg ca trebuie sa depuna ulterior comunicarii deciziei de anulare...formularul 311.
(11) Persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la încasare și al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat potrivit prevederilor art. 316 alin. (11) lit. g) trebuie să depună o declarație privind taxa colectată care trebuie plătită, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrări de bunuri/prestări de servicii efectuate înainte de anularea înregistrării în scopuri de TVA, dar a căror exigibilitate de taxă potrivit art. 282 alin. (3) - (8) intervine în perioada în care persoana impozabilă nu are un cod valabil de TVA.
Inteleg ca trebuie sa depuna ulterior comunicarii deciziei de anulare...formularul 311.
Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
in formularul 311 exista pozitie doar pentru livrari nu si pentru achizitii. Sa inteleg ca nu pot deduce tva-ul care l-am platit in ianuarie pentru o factura din decembrie (cand eram platitor de tva)
Exact.
Buna seara. Pun si eu o intrebare aici legata de D311. Firma a iesit prin optiune de la tva (si tva la incasare) in data de 10.10.2019. Tot ce a avut cu tva a incasat, respectiv platit pana pe 10 oct. Mai trebuie sa depuna D311? Nu are sold la 4428. Multumesc.
Așa puneți întrebarea în 2-3 locuri pe forum, că doar așa vă puteți alege cu toate postările dublate/triplate șterse!
Imi cer scuze, am facut si subiect separat pt ca m-am gandit ca poate in acest topic nu se mai uita nimeni....
Scuze daca am deranjat.
Scuze daca am deranjat.