iesire platitor de tva, tva la incasare

tatarur

iesire platitor de tva, tva la incasare

#1 Mesaj de tatarur »

Buna ziua
Din 01.01.2019 deoarece sunt sub plafon as putea iesi ca si platitor de tva insa am o dilema: ce fac cu facturile neimcasate (care se vor incasa in 2019)inca si care sunt cu tva?
va multumesc anticipat

oprinaa8

Re: iesire platitor de tva, tva la incasare

#2 Mesaj de oprinaa8 »

art 324 cf
(11) Persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la încasare și al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat potrivit prevederilor art. 316 alin. (11) lit. g) trebuie să depună o declarație privind taxa colectată care trebuie plătită, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrări de bunuri/prestări de servicii efectuate înainte de anularea înregistrării în scopuri de TVA, dar a căror exigibilitate de taxă potrivit art. 282 alin. (3) - (8) intervine în perioada în care persoana impozabilă nu are un cod valabil de TVA.

Inteleg ca trebuie sa depuna ulterior comunicarii deciziei de anulare...formularul 311.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tatarur

#4 Mesaj de tatarur »

in formularul 311 exista pozitie doar pentru livrari nu si pentru achizitii. Sa inteleg ca nu pot deduce tva-ul care l-am platit in ianuarie pentru o factura din decembrie (cand eram platitor de tva)

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Exact.

sorina87

#6 Mesaj de sorina87 »

Buna seara. Pun si eu o intrebare aici legata de D311. Firma a iesit prin optiune de la tva (si tva la incasare) in data de 10.10.2019. Tot ce a avut cu tva a incasat, respectiv platit pana pe 10 oct. Mai trebuie sa depuna D311? Nu are sold la 4428. Multumesc.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Așa puneți întrebarea în 2-3 locuri pe forum, că doar așa vă puteți alege cu toate postările dublate/triplate șterse!

sorina87

#8 Mesaj de sorina87 »

Imi cer scuze, am facut si subiect separat pt ca m-am gandit ca poate in acest topic nu se mai uita nimeni....
Scuze daca am deranjat.

Scrie răspuns