Factura cu TVA la incasare

antonescus47

Factura cu TVA la incasare

#1 Mesaj de antonescus47 »

Salut. Am o dilema...
De curand am trecut la emis facturi direct din program SAGA-C. Emit lunar astfel de factura... iar pe factura am observat ca scrie TVA la incasare. Firma este platitoare de TVA trimestrial. Cum procedez cu plata TVA-ului?
Pana acum am emis facturi dintr-un facturier de tip vechi (facturi scrise la mana) si nu aveam pe el scris TVA la incasare... prin urmare plateam TVA la 3 luni...
Cum procedez acum daca pe factura scrie TVA la incasare. Trebuie sa platesc TVA-ul in fiecare luna in care am factura respectiva emisa? Sau tot la fel ca si pana acum... odata la 3 luni?
Cine imi poate explica/indruma?
Multumesc anticipat.

paturcai

Re: Factura cu TVA la incasare

#2 Mesaj de paturcai »

Chiar daca firma este cu TVA la incasare, perioada de plata este o data la 3 luni (banuiesc ca asa aveti in vectorul fiscal)
Decontul de TVA se depune tot la 3 luni (cum ati facut si pana acum), iar daca aveti de plata TVA, tot la 3 luni il platiti ca pana acum.
Ca sa aveti siguranta ca aveti TVA la incasare, exista un Registrul persoanelor inregistrate in scop de TVA la incasare, (dati cautare pe Google) si acolo vedeti daca firma este inregistrata cu plata TVA la incasare
Sau
Intrati in SPV (Spatiul Privat Virtual) de la ANAF si cereti vectorul fiscal pe care firma il are
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

tomac

Re: Factura cu TVA la incasare

#3 Mesaj de tomac »

Nu are nici o legătură perioada fiscală cu aplicarea sistemului de TVA la încasare.
Dacă figurați în registrul de TVA la încasare atunci veți colecta TVA la încasare și veți datora TVA în funcție de perioada fiscală (trimestrul sau lună).
Luați legătura cu un contabil să vă explice mai în detaliu ce și cum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns