Buna ziua,
Declarația 205 trebuie depusa și de un beneficiar persoana fizică a unor pierderi din transferul titlurilor de valoare? In instrucțiunile de completare ale declarației spune că aceasta se depune de către societățile de administrare a investițiilor
Mulțumesc!
Declaratia 205
-
Re: Declaratia 205
Declaraţia se completează şi se depune de către plătitorii de venituri care au
obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la
sursă a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal,
cu modificările şi completările ulterioare (Codul fiscal), pentru următoarele tipuri de
venituri:
1.a) venituri din dividende;
1.b) venituri din dobânzi;
1.c) venituri din lichidarea unei persoane juridice;
1.d) venituri din pensii; (desfiintat; se declara in D112)
1.e) venituri din premii;
1.f) venituri din jocuri de noroc;
1.g) venituri din alte surse altele decât la1.h)
1.h) venituri din activităţi independente şi
venituri din alte surse((art.68^2 si art.114, alin.(2), lit.k^1 din Codul fiscal )
22. Câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare, şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului de investitii, definit potrivit legii, cu exceptia veniturilor neimpozabile
obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la
sursă a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal,
cu modificările şi completările ulterioare (Codul fiscal), pentru următoarele tipuri de
venituri:
1.a) venituri din dividende;
1.b) venituri din dobânzi;
1.c) venituri din lichidarea unei persoane juridice;
1.d) venituri din pensii; (desfiintat; se declara in D112)
1.e) venituri din premii;
1.f) venituri din jocuri de noroc;
1.g) venituri din alte surse altele decât la1.h)
1.h) venituri din activităţi independente şi
venituri din alte surse((art.68^2 si art.114, alin.(2), lit.k^1 din Codul fiscal )
22. Câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare, şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului de investitii, definit potrivit legii, cu exceptia veniturilor neimpozabile
-
Buna ziua
Am trimis o decl 205(doar pt dividende) , cu recipisa fara eroare de la anaf, iar dupa ce-am trimis am observat ca la rubrica "Date recapitulative" nu se trece nimic la castig. Adica e cu zero. Nu inteleg...
Multumesc celor care ma lamuresc!
Am trimis o decl 205(doar pt dividende) , cu recipisa fara eroare de la anaf, iar dupa ce-am trimis am observat ca la rubrica "Date recapitulative" nu se trece nimic la castig. Adica e cu zero. Nu inteleg...
Multumesc celor care ma lamuresc!
Ai completat Numele+Prenumele+CNP-ul persoanei care a incasat dividendele?
-
Am competat tot ce trebuie in partea de jos(nume, cnp, valori...) si la tabelul cu recapitulare nu apare nimic la castig.
Nici nu trebuie sa apara : trebuie sa ai valori la col.5 si 6 baza si impozit - eu initial am crezut ca nu iti apar valori la aceste 2 coloane.
-
Multumesc foarte mult pentru clarificare!