Speta - gestiune global valorica

dumiter

Speta - gestiune global valorica

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, in cazul unei firme ce are activitate de comert online, gestiunea contabila este tinuta global-valoric, astfel se completeaza pretul de vanzare pe nir, dar preturile de vanzare se schimba des, vanzarile facandu-se de multe ori la alte preturi(mai mici) decat cele de pe nir-uri.
In situatia aceasta, ce variante ar fi de operare in contabilitate, ca sa pastrez evidenta in contabilitate in modul global valoric?
E in regula varianta ca la vanzare sa se lase pretul de vanzare cel de pe nir si pe factura sa se mai adauge o rubrica cu "reducere" ?
Mulțumesc.

balazse

Re: Speta - gestiune global valorica

#2 Mesaj de balazse »

In mod normal, daca ai scazut pretul atunci trebuia sa faci un pv in acest sens si sa il inregistrezi in evidenta.
Daca pe site oferi o reducere, atunci si in evidenta il vei inregistra ca atare.
Dar, poate o optiune ar fi fost sa ai o evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie.

giurconiul

#3 Mesaj de giurconiul »

Dar daca gestiunea marfurilor este tinuta in alt program ,nirurile cu modificarile de pret cum le trec in Saga?ce nr document si ce furnizor?Care este actul justificativ? Cum se face preluarea preluarea in D300 si D394?Am gestiuni global valorice si trec doar totalurile de facturi si nir in Saga

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pentru modificare de pret se poate introduce o nota contabila prin "articole contabile" sau prin "intrari" utilizand un furnizor fictiv cu cont analitic 482.
Ce nr dcoumetns si actul justificativ? Ii procesul verbal intocmit de administrator.
Ce legatura are modificarea pretului de vanzare cu D.300/D.394?

Scrie răspuns