Gestiune global-valorica magazin angro
Gestiune global-valorica magazin angro
Buna ziua,
Am preluat un magazin care vinde angro si are gestiune global-valorica. Nu s-a folosit 378 in acest caz si nici i ncontinuare nu doresc sa folosesc(angro).
Cum as putea prelua soldul lui 371 astfel incat sa nu am erori? Prin erori, inteleg ca in ecranul de situatie stocuri sa nu am o valoare, iar in balanta de-a lungul timpului, alta valoare. Cum setez saga sa faca aceasta? Introduc marfurile pe nedefinit?
Va multumesc mult.
Am preluat un magazin care vinde angro si are gestiune global-valorica. Nu s-a folosit 378 in acest caz si nici i ncontinuare nu doresc sa folosesc(angro).
Cum as putea prelua soldul lui 371 astfel incat sa nu am erori? Prin erori, inteleg ca in ecranul de situatie stocuri sa nu am o valoare, iar in balanta de-a lungul timpului, alta valoare. Cum setez saga sa faca aceasta? Introduc marfurile pe nedefinit?
Va multumesc mult.
Re: Gestiune global-valorica magazin angro
Daca nu exista o evidenta la pret de vanzare, atunci s-a utilizat o evidenta cantitativ-valoric cu un alt program?
Scuze pentru intarzierea raspunsului, nu exista o evidenta cantitativ-valorica. 371 are soldul corect, am rezolvat.
Am decis sa continui cu evidenta global-valorica, fara utilizarea lui 378. Credeti ca este in regula? Sunt necesare alte modificari?
Am decis sa continui cu evidenta global-valorica, fara utilizarea lui 378. Credeti ca este in regula? Sunt necesare alte modificari?
Daca nu ai o evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie sau una global-valorica la pret de vanzare, cum faci descarcarea de gestiune?
Costul de achizitie se modifica destul de rar, iar sold in 378 nu am, oare e necesar sa incep sa folosesc 378? din cate am inteles la vanzarile cu ridicata nu e obligatoriu. Dar chiar daca folosesc 378, nu am soldul pentru perioada anterioara.
Aveti sugestii, in acest caz, pentru o descarcare corecta de gestiune? multumesc
Aveti sugestii, in acest caz, pentru o descarcare corecta de gestiune? multumesc
Chiar asta ti-am explicat, ca nu poti face descarcarea.
Sau mergi pe varianta de evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie sau una global-valorica la pret de vanzare.
Daca ti-ai ales una, faci un inventar si te apuci de treaba.
Sau mergi pe varianta de evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie sau una global-valorica la pret de vanzare.
Daca ti-ai ales una, faci un inventar si te apuci de treaba.
Bine, dar daca mi se da inventar si descarc potrivit FIFO? Printr-o singura formula contabila in note contabile? asa s-a procedat pana acum.
FIFO inseamna ca ai o evidenta cantitativ-valorica (la pret de achizitie). Mai sus ai zis ca nu ai asa ceva.
Sa clarificam putin. Cumperi un produs x la 20 lei si il vinzi la 25, produsul y la 100 lei si il vinzi la 235 lei, produsul z la 3 lei si il vinzi la 9 lei, produsul x la 5 lei si il vinzi la 25 lei.
Vinzi in total 15.000 lei, nu stii ce ai vandut si nici nu stii ce ai pe stoc la pret de achizitie, de unde calculezi cat trebuie sa descaci?
Sa clarificam putin. Cumperi un produs x la 20 lei si il vinzi la 25, produsul y la 100 lei si il vinzi la 235 lei, produsul z la 3 lei si il vinzi la 9 lei, produsul x la 5 lei si il vinzi la 25 lei.
Vinzi in total 15.000 lei, nu stii ce ai vandut si nici nu stii ce ai pe stoc la pret de achizitie, de unde calculezi cat trebuie sa descaci?
Nu am evidenta cantitativ-valorica, voiam sa pun administratorul sa faca inventar, 2x3, 5x100, etc, umand ca in viitor sa descarc la aceste costuri si sa tin o evidenta separata(nu neaparat in Saga, poate excel) cu intrarile si iesirile, si astfel sa am FIFO si sa descarc gestiunea. In modul acesta presupun ca s-au desfasurat lucrurile, fosta contabila e greu de contactat.