O INTREBARE

ionetei153

O INTREBARE

#1 Mesaj de ionetei153 »

Am cumparat un hard extern, am copiat directorul programului pe el la versiunea 581 actuala, cu inregistrarile
efectuate pana azi.
As dori sa-mi spuneti cum pot sa actualizez programul din hardul extern periodic, astfel incat sa am si acolo inregistrarile contabile in totalitate la zi.
Va rog explicati procedeul, ma gandesc ca si voi ati facut astfel de copii.
Va multumesc, o seara buna.
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.

herganiec

Re: O INTREBARE

#2 Mesaj de herganiec »

Administrare, intretinere BD, Salvare, bifezi (cu salvare date in alta locatie) se deschide un dreptungi alb si apesi butonul din dreapta lui ca sa alegi unde vrei sa se mai salveze arhiva la firma respectiva.
Recomand si bifa pe (salveaza datele pentru toate firmele)
Acolo selectezi Hdd extern si iti va crea numele fiecarei firme si in ea ve iavea totdeauna arhiva cu datele la zi.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ionetei153

#3 Mesaj de ionetei153 »

Da stimate coleg. Asa cum spui tu procedez lunar, ptr ca am o baza de date foarte mare, peste 4000 facturi lunar.
Insa eu am copiat directorul pe un Tera-hard extern, pot sa deschid acolo si programul saga executabil, la fel ca pe cel original.
Eu as fi vrut sa stiu daca pot sa duc automat, in fiecare luna datele noi inregistrate astfel incat sa se vada si acolo.
In hardul extern executabilul este ,,inghetat la data la care am copiat directorul.
Deci as dori o dublura a programului , la zi, la finele fiecarei luni.
Sper sa fi inteles ce vreau, daca se poate.
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

De pe HDD extern, dacă îl pui la un alt calculator merge SAGAC nu cred.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

stroescud

#5 Mesaj de stroescud »

ionetei153 scrie: Joi Oct 24, 2024 7:22 pm Da stimate coleg. Asa cum spui tu procedez lunar, ptr ca am o baza de date foarte mare, peste 4000 facturi lunar.
Insa eu am copiat directorul pe un Tera-hard extern, pot sa deschid acolo si programul saga executabil, la fel ca pe cel original.
Eu as fi vrut sa stiu daca pot sa duc automat, in fiecare luna datele noi inregistrate astfel incat sa se vada si acolo.
In hardul extern executabilul este ,,inghetat la data la care am copiat directorul.
Deci as dori o dublura a programului , la zi, la finele fiecarei luni.
Sper sa fi inteles ce vreau, daca se poate.
Pe mediu de stocare extern pui salvari BD pentru toate firmele, sau numai pentru o firma pe care o vrei.
Luna viitoare salvezi datele in acelasi mod.
datele slavate contin si arhiva lunii-lunilor precedente, deci poti sterge salvarea precedenta.
Cand pierzi datele, faci restaurare, dai calea de unde.
Pe mediul de stocare extern nu ai nevoie sa instalezi SAGA.
Ca sa lucrezi si acolo iti mai trebuie o licenta, pentru un lat PC la care conectezi acel mediu de stocare si
sa faci restaurare de pe mediul de stocare.
E putin mai greu de inteles, trebuie sa sti si putina informatica si cum sa "jonglezi" cu salvarile de date si aplicatia SAGA.

ciucam288

#6 Mesaj de ciucam288 »

Rolul hard-urilor externe este sa pastreze COPIE a datelor, pozele personale din telefon, folderele cu aplicatii din windows sau copii de sistem de operare (partitii intregi de disc).
La fel si cu folderul SAGA, il copiati cu totul pe hard extern, arhivat sau nu, la o anume data. Iar copia o pastrati doar ca sa o puneti la loc in aceleasi conditii in care a fost utilizata, nu sa o folositi de pe hardul extern.
Binenteles ca exista si automatizari de copiere dar asta tine de detaliile specifice calculatorului pe care este instalat SAGA la dvs.

Scrie răspuns