Buna ziua, am operat o distribuire de dividende din ecranul Intrari, tip n insa nu doresc sa inregistrez retinerea impozitului intrucat plata dividendelor se va efectua luna urmatoare.
Am sters din articole contabile inregistrarea 457 = 446.DIV, totul ok insa in SAF-T in GLE nu dispare nota orice as face.
Cum se poate rezolva?
Nota stearsa din articole contabile nu dispare din SAF-T
-
- balazse246
Re: Nota stearsa din articole contabile nu dispare din SAF-T
Scuze, dar se pare ca greu functioneaza butonul de cautare, sau pote nu se foloseste. 
Vezi aici:

Vezi aici:
-
Va multumesc pentru raspuns, dar nu ma ajuta foarte mult solutia.
1. Nu as vrea sa operez manual si sa am stornari de forma aceasta in SAF-T.
2. Exista o singura distribuire dar plati in mai multe luni consecutive si asta inseamna ca orice as face nu pot introduce prin Intrari n unde imi ia tot impozitul deodata.
3. Daca am dividende interimare in SEPT spre exemplu si am dividende neachitate la final de an, si platesc in ianuarie in anul urmator, in SAF-T ianuarie trebuie sa am Taxpointdate cu anul anterior in sectiunea Payments. Nu se genereaza acest taxpoint date decat daca operez prin Intrari.
Astfel, cred ca este o hiba a programului faptul ca preia in SAF-T o inregistrare de retinere imozit (457 = 446.DIV) care in realitate nu exista in articole contabile.
Ar ajuta sa putem alege (DA/NU) daca inregistram sau nu impozitul la operarea dividendelor in Intrari.
1. Nu as vrea sa operez manual si sa am stornari de forma aceasta in SAF-T.
2. Exista o singura distribuire dar plati in mai multe luni consecutive si asta inseamna ca orice as face nu pot introduce prin Intrari n unde imi ia tot impozitul deodata.
3. Daca am dividende interimare in SEPT spre exemplu si am dividende neachitate la final de an, si platesc in ianuarie in anul urmator, in SAF-T ianuarie trebuie sa am Taxpointdate cu anul anterior in sectiunea Payments. Nu se genereaza acest taxpoint date decat daca operez prin Intrari.
Astfel, cred ca este o hiba a programului faptul ca preia in SAF-T o inregistrare de retinere imozit (457 = 446.DIV) care in realitate nu exista in articole contabile.
Ar ajuta sa putem alege (DA/NU) daca inregistram sau nu impozitul la operarea dividendelor in Intrari.
- balazse246
1. Atunci contacteaza pe cei de la ANAF sa modifice procesul.
3. Poate ajuta:
Vezi aici:
3. Poate ajuta:
Vezi aici:
-
Multumesc, am probat solutia dvs cu plata in alta luna fata de luna distribuirii, am pus la data document data distribuirii.
Campul taxpoint date care este obligatoriu de completat atunci cand plata dividendelor este aferenta altui an calendaristic (pag.198 din sesiunea de intrebari SAF-T ANAF) nu se completeaza.
Am sa scriu totusi solutia pe care m-am gandit eu sa o adopt, doar in situatia in care mai ajuta pe cineva.
Modific la tipul furnziorului impozitarea ca dividende si las neimpozitat. Introduc prin intrari, nu mi se mai retine / inregistreaza automat impozitul.
Nu ma deranjeaza pentru retinerea impozitului atunci cand se face plata de dividende sa dau Plata prin intrari cu cont 446 si mi se genereaza articolul 457 = 446 si in SAF-T se preia corect.
Intr-adevar nu mi se mai completeaza automat D100 + D205 dar asta nu ma deranjeaza.
Campul taxpoint date care este obligatoriu de completat atunci cand plata dividendelor este aferenta altui an calendaristic (pag.198 din sesiunea de intrebari SAF-T ANAF) nu se completeaza.
Am sa scriu totusi solutia pe care m-am gandit eu sa o adopt, doar in situatia in care mai ajuta pe cineva.
Modific la tipul furnziorului impozitarea ca dividende si las neimpozitat. Introduc prin intrari, nu mi se mai retine / inregistreaza automat impozitul.
Nu ma deranjeaza pentru retinerea impozitului atunci cand se face plata de dividende sa dau Plata prin intrari cu cont 446 si mi se genereaza articolul 457 = 446 si in SAF-T se preia corect.
Intr-adevar nu mi se mai completeaza automat D100 + D205 dar asta nu ma deranjeaza.
-
Buna ziua. Aceesi problema am identificat si eu. Am incercat varianta sugerata de dvs (nu stiu daca am inteles complet) dar in SAF-T nu mi-a completat tipul de taxa 604, codul de taxa 604030 etc.
La dvs s-au completat codurile respective?
La dvs s-au completat codurile respective?
Pag 198 la care faceti referire :lisniucd124 scrie: ↑Joi Apr 10, 2025 1:29 pm Multumesc, am probat solutia dvs cu plata in alta luna fata de luna distribuirii, am pus la data document data distribuirii.
La momentul platii dividendelor in perioada urmatoare, acestea se inregistreaza
457x = 512x 190
Iar in raportarea SAF-T (sectiunea General Ledger Entries si sectiunea Source Documents, subsectunea
Payments), se va transpune:
457x Debit amount 190 - Taxtype 000 tax code 0000 Tax amount 0
512x Credit amount 190 - Taxtype 000 Tax code 000000 Tax amount 0
Alternativ , se poate declara Taxtype specific nomenclator WHT si tax code specific nomenclator WHT. In
acest caz, in sectiunea SourceDocuments, subsectiunea Payments, va trebui declarat si elementul
optional TaxpointDate unde se va include data la care impozitul pe dividende este inregsitrat, in perioada
precedenta.
In acest caz, in sectiunea General Ledger Entries vom avea:
457x Debit amount 190 - Taxtype specific nomenclator WHT tax code specific nomenclator WHT
Tax amount 10
512x Credit amount 190 - Tax type 000 Tax code 000000 Tax amount 0
Iar in sectiunea Source Documents, subsectiunea Payments, la linia c....
Intelegerea mea este ca Taxpointdate trebuie raportat numai in varianta " alternativa "