Buna seara,
Am inregistrat un aviz pentru o factura de achizitie, nota contabila a fost generata corect:
% = 408
303
4428
Am dat in folosinta obiectul de inventar cu valoarea mentionata in aviz.
Ulterior, am primit factura care a o suma mai mare decat avizul.
Cum ar trebui sa procedez ?
Daca inregistrez o factura prin intrari si o asociez cu avizul, nu este generata nota corecta 408=401 si 4426=4428.
Este generata nota 303 = 408 cu suma negativa, 4428=408 tot cu suma negativa si apoi 303= 401 si 4426=401 pentru valoarea facturii.
Practic gestiunea e descarcata cu suma din aviz si incarcata din nou cu suma din factura.
De asemenea, cum as putea da in folosinta diferenta care apare intre valoarea facturii si aviz ?
Ma puteti indruma cu aceste doua probleme ?
Multumesc anticipat !
Aviz si factura
Re: Aviz si factura
Banuiesc ca ai facut aceste operatiuni in aprilie : ce te impiedica sa stergi tot si sa lucrezi corect?!
Cum sa lucrez corect ?Asta e intrebarea mea?
Cum sa le inregistrez corect daca la asociere imi genereaza acea nota gresita ?
Adica dupa ce anulezi BC de dare in folosinta si stergi si avizul, le lucrezi din nou cu valorile corecte. Asta daca acel aviz il ai in aceeasi luna cu factura.Ce nu ai inteles din ce ti-am zis?!
Mai exista si o alta varianta. Cand vine factura cu valoare mai mare, lucrezi 2 pozitii in interiorul facturii : obiectul de inventar cu valoarea avizului si asocierea cu avizul e corecta si randul 2 il lucrezi pe nedefinit ca diferenta pret la explicatie cont 303 cu diferenta, apoi faci NC manuala 603=303 cu diferenta.
Mai exista si o alta varianta. Cand vine factura cu valoare mai mare, lucrezi 2 pozitii in interiorul facturii : obiectul de inventar cu valoarea avizului si asocierea cu avizul e corecta si randul 2 il lucrezi pe nedefinit ca diferenta pret la explicatie cont 303 cu diferenta, apoi faci NC manuala 603=303 cu diferenta.