ERORI 406

floreae822

ERORI 406

#1 Mesaj de floreae822 »

Buna ziua

Am generat D406 din Saga pentru primul trimestru si mi-a dat erori la validare.

E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (191) sectiune TransactionLine (1) sectiune Analysis (1) sectiune AnalysisAmount (1) sectiune CurrencyCode (1)
eroare atribut: : valoarea 'LEI' nu se afla in lista
E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (191) sectiune TransactionLine (1) sectiune DebitAmount (1) sectiune CurrencyCode (1)
E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (191) sectiune TransactionLine (2) sectiune Analysis (1) sectiune AnalysisAmount (1) sectiune CurrencyCode (1)

Ma puteti ajuta va rog frumos sa remediez aceste erori?
Multumesc anticipat!

balazse246

Re: ERORI 406

#2 Mesaj de balazse246 »

Cel mai probabil ai importat niste date unde in loc de "ron" s-a introdus "lei".
Cauta pozitiile in cauza si modifica in asa fel incat sa apara "ron".

floreae822

#3 Mesaj de floreae822 »

Multumesc pentru raspuns!
Asa este, am importat date in care in loc de "ron", am pus "lei". Intrebare: Oare exista o modalitate automata de a selecta si modifica toate tranzactiile in care apare moneda in "lei" sau trebuie sa le modific pe fiecare manual?

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Buna intrebare, sincer sa fiu, la asta cred ca doar echipa Saga ar putea sa raspunda.
Poate ar fi optim sa le trimiti o salvare de baza de date, poate ei iti vor putea remedia problema.
Acum sincer sa fiu, inteleg logica de a elimina importul pe baza de fisier DBF.
Sa ne zici si noua cum s-a finalizat.

floreae822

#5 Mesaj de floreae822 »

Buna ziua,
Acesta este raspunsul celor de la echipa Saga.

Accesati meniul administrare-intretinere bd-salvare/indexare si apasati start. Apoi, accesati ecranul „Intretinere BD”, pagina „Avansat”, si introduceti urmatoarea comanda cu copy/paste, urmata de tasta <ENTER> :

ExSQL([UPDATE REGISTRU SET cod_valuta='RON' WHERE cod_valuta='LEI'])

Corectati sistemul de import asfel incat sa nu mai insereze LEI in loc de RON in baza de date.

Am procedat dupa cele de mai sus si mi-a validat D406 fara erori. Va multumesc inca o data pentru indrumare!

balazse246

#6 Mesaj de balazse246 »

Multumim si noi de detalii. ;)

Scrie răspuns