Am generat declaratia 406 si nu am erori, dar am importat xml-ul in excel sa verific datele si am identificat urmatoarele probleme:
1. Numarul total de note contabile, afisat, nu corespunde cu numarul notelor din Registrul Jurnal. Sumele sunt corecte, doar afisarea numarului de note este eronat.
2. Am corectat TaxType pe conturile 444, 4315,4316.. dar in nomenclatorul de taxe din SAFT apare in mod eronat descrierea taxei, desi codul este transmis corect in declaratie. Asa arata nomenclatorul in SAFT:
ns1:TaxType23 ns1:Description
412 Achiz. intracomunit. de bunuri pentru care cump. este ob. la plata TVA (taxare inversa) 19% altele decat achiz. intracomunit pt. care
432 Achiz. intracomunit. de bunuri pentru care cump. este ob. la plata TVA (taxare inversa) 19% altele decat achiz. intracomunit pt. care
480 Achiz. intracomunit. de bunuri pentru care cump. este ob. la plata TVA (taxare inversa) 19% altele decat achiz. intracomunit pt. care
3. Am un contract de mandat, contabilizat pe 401.xxx si mereu am eroare cand fac plata indemnizatiei. Acum vad efectul si in SAFT: soldul contului 401 nu este corect, exact cu suma indemnizatiei.Am vazut in forum intrebari despre modul de operare in SAGA, dar nu am gasit raspunsul adecvat.
Va multumesc anticipat pentru sugestii,