Retragere numerar de pe POS prin POS Paypoint
-
tabacariue
Retragere numerar de pe POS prin POS Paypoint
Buna ziua! Partenerul Paypoint a implementat serviciul de retragere numerar prin POS.
Numerarul eliberat din casa de marcat va intra in contul bancar al firmei si va fi mentionat in bonul fiscal „avans în numerar”.
Ce conturi contabile folosesc si ce nota contabila intocmesc in aceasta situatie?
Multumesc pentru ajutor. O zi frumoasa!
Numerarul eliberat din casa de marcat va intra in contul bancar al firmei si va fi mentionat in bonul fiscal „avans în numerar”.
Ce conturi contabile folosesc si ce nota contabila intocmesc in aceasta situatie?
Multumesc pentru ajutor. O zi frumoasa!
Re: Retragere numerar de pe POS prin POS Paypoint
461.Paypoint = 5311 la plata avansului
5121=461.Paypoint la recuperare
5121=461.Paypoint la recuperare
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
Eu emit bonurile fiscale cu MarketLine.
La eliberarea de cashback inteleg ca trebuie facut un articol numit "Avans in numerar".
- la Unitati de masura, probabil "BUC"
- la TVA probabil "0"
- la Tip trebuie sa definesc in prealabil un nou tip de serviciu in Tipuri de articole/Servicii.
O sa definesc tipul de serviciu CASHBACK.
Ce aleg la:
Cont articol
Diferente
TVA neexigibila
Cheltuieli
Venituri
Aprovizionabil
Consumabil
Vandabil
Produs
Nestocat
- la "Activitate" pun ceva? sau las necompletat
Eu emit bonurile fiscale cu MarketLine.
La eliberarea de cashback inteleg ca trebuie facut un articol numit "Avans in numerar".
- la Unitati de masura, probabil "BUC"
- la TVA probabil "0"
- la Tip trebuie sa definesc in prealabil un nou tip de serviciu in Tipuri de articole/Servicii.
O sa definesc tipul de serviciu CASHBACK.
Ce aleg la:
Cont articol
Diferente
TVA neexigibila
Cheltuieli
Venituri
Aprovizionabil
Consumabil
Vandabil
Produs
Nestocat
- la "Activitate" pun ceva? sau las necompletat
Chiar nu stie nimeni cum se configureaza SAGA si MarketLine pentru Retragere numerar de la POS PayPoint?
- balazse246
Ai rabdare, nu toata lumea sta pe forum si asteapta sa se puna intrebari la care sa raspunda, fiecare utilizator raspunde in timpul liber si la ce stie.
Totusi ce intelegi prin "cashback", adica platesti din casierie cuiva? Pe baza a ce?
Totusi ce intelegi prin "cashback", adica platesti din casierie cuiva? Pe baza a ce?
Scuze de insistenta. Era o urgenta aseara...balazse246 scrie: ↑Lun Oct 27, 2025 8:17 pm Ai rabdare, nu toata lumea sta pe forum si asteapta sa se puna intrebari la care sa raspunda, fiecare utilizator raspunde in timpul liber si la ce stie.
POS-urile de la PayPoint au optiunea de eliberare numerar ca la extragerea de la bancomat.
Adica, clientul solicita o suma de pana la 500 lei cu conditia sa cumpere produse de la tine de minim 10 lei.
Pe POS este in meniu o sectiune unde adaugi suma produselor cumparate si suma eliberata in numerar, iar clientul plateste cu cardul, urmand ca atat suma eliberata numerar cat si valoarea produselor sa intre a doua zi in contul de banca.
De exemplu: un client solicita 50 lei eliberare de numerar, deci trebuie sa cumpere produse de 10 lei. A cumparat 2 caiete a cate 5 lei, i se da 50 lei cash si plateste cu cardul 60 lei.
Intrebarea este cum configurez SAGA si MarketLine ca pe bon sa iasa atat produsele vandute (caietele) cat si eliberarea de numerar.
Instructiunile de la la PayPoint le-am pus pe link-ul urmator, poate ajuta.
https://postimg.cc/ctJLTtX8
In plus, cred ca ar trebui adaugat pe casa de marcat (Datecs DP05) la pozitia 8, retregere numerar sau ceva de genul, acolo unde se configureaza platile: Administrare/Configurare program/Indici modalitati plata: 0 - Numerar, 1 - Card, 2 - Credit, 3 - Bonuri, 4 - Tichete Valorice, 5 - Voucher, 6 - Metode moderne, 7 - CEC, 8 - RETRAGERE NUMERAR pentru a putea alege pe bon suma de vanzare produse si suma de retragere numerar.
Ultima oară modificat Mar Oct 28, 2025 9:58 am de către milanm741, modificat de 2 ori în total.
- balazse246
Ai incercat sa trimiti e-mail echipei Saga sa vezi ce zic ei (pana la urma ei stiu cel mai bine cum este configurat programul si daca se poate rezolva)?
La tipul de articol precis va trebui sa pui bifa la "vandabil" (pentru a putea fi vandut) si "nestocat" (ca oricum nu trebuie sa generezi stoc pentru a fi vandut).
Acum referitor la cont, poate un alt coleg ar putea oferii detalii, dar oricum, aici tu ar trebui sa stii ce nota contabila vrei sa fie generata pentru aceasta eliberare de suma, dar daca luam ca va fi incasat prin POS, iar suma respectiva il inregistrezi pe un cont analitic 5125, atunci poate acelasi cont analitic ar trebui utilizat.
Mai ramane de clarificat, daca acea suma chiar ar trebui sa apara pe bonul emis de casa de marcat.
La tipul de articol precis va trebui sa pui bifa la "vandabil" (pentru a putea fi vandut) si "nestocat" (ca oricum nu trebuie sa generezi stoc pentru a fi vandut).
Acum referitor la cont, poate un alt coleg ar putea oferii detalii, dar oricum, aici tu ar trebui sa stii ce nota contabila vrei sa fie generata pentru aceasta eliberare de suma, dar daca luam ca va fi incasat prin POS, iar suma respectiva il inregistrezi pe un cont analitic 5125, atunci poate acelasi cont analitic ar trebui utilizat.
Mai ramane de clarificat, daca acea suma chiar ar trebui sa apara pe bonul emis de casa de marcat.
Am trimis mail la Saga si nu au raspuns nimic.
Nu există o astfel de opțiune dedicată în program. Dacă driverul folosit permite, în Operații - Casa de marcat, introduceți o retragere de numerar.
Eu vă scriu că nu există o astfel de opțiune și că dacă driverul permite să operați o retragere de numerar, iar dvs insistați să mai trimiteți un mesaj...