Inregistrare plati pentru "intrare valuta" in RON

moldovanul

Inregistrare plati pentru "intrare valuta" in RON

#1 Mesaj de moldovanul »

Speta este urmatoarea:
- contabilitate in partida simpla (folosesc Saga PS)
- achizitie intracomunitara de bunuri (exemplu: partner EMag Marketplace din Bulgaria); comerciantul trebuie sa emita factura intracomunitara fara TVA - daca nu se intampla acest lucru, luati legatura cu suport EMag ca sa solicitati corectia
- factura primita trebuie inregistrata ca "intrare valuta" (ca sa apara corect in raportarile de TVA intracomunitare, inclusiv D390), valuta este "RON" si cursul de schimb este 1

Atunci cand incerc sa inregistrez plata catre comerciant, nu pot inchide decat prin conturi de valuta.

Solutia (obtinuta in urma unor interactiunii cu suport Saga):
- in "Configurare Case / Banci / Deconturi" (Saga Web) adaug un cont virtual (l-am denumit `... [RON-VIRTUAL]`)
- inchid plata catre comerciant, in RON, prin acest cont RON-VIRTUAL
- in "Operatii" > "Casa / Banca / Deconturi - Valuta", in ziua platii, adaug o tranzactie care sa compenseze plata catre comerciant astfel incat soldul contului sa ramana 0 la final de zi (spre exemplu, PF (plata factura) 100 RON a fost adaugat automat, adaug manual I (incasare) 100 RON; pentru claritate, las si un comentariu care sa indice ca se inchide din contul real de RON)
- in "Operatii" > "Casa / Banca / Deconturi", in ziua platii, adaug o tranzactie egala egala cu cea a platii catre comerciant, cod 008 DECONTARI (spre exemplu, daca tranzactia I de mai sus a fost de 100 RON, in acest context adaug o tranzactie P de 100 RON cu un comentariu corespunzator)

Incurajez feedback si sugestii de a obtine ce am incercat mai sus intr-un mod mai simplu, daca aveti la cunostinta!

paturcai

Re: Inregistrare plati pentru "intrare valuta" in RON

#2 Mesaj de paturcai »

Daca de la suport SAGA a venit o astfel de solutie...nu exista o alta, oricat de "dibaci" am fi noi.
Programul este facut de ei si ei stiu mult mai bine cum functioneaza; urmand sfatul lor si evidentele vor fi EXACT cum trebuie.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns