PONTAJ SALARIAT LIPSA IN SITUATIE DE URGENTA

bizganf

PONTAJ SALARIAT LIPSA IN SITUATIE DE URGENTA

#1 Mesaj de bizganf »

Buna ziua
Am o situatie nemaintalnita pana acum si anume:
Un salariat isi ia o zi de concediu si pleaca din localitate in interes personal impreuna cu familia. Pe drum acestia au accident auto, iar unul dintre membri (nu angajatul, mai exact copilul minor) necesita spitalizare pe o perioada de 8 zile lucratoare. Angajatul hotaraste sa ramana in acea locatie impreuna cu minorul pana la extenare, respectiv 8 zile.
Cum este corect sa inregistrez lipsa lui si recuperarea orelor?
Il trec in pontaj cu zilele lipsa, iar la intoarcere voi imparti cele 64 de ore de recuperat in mod egal (tot pe pontaj) cu 2 h/zi (asa cum s-a stabilit de comun acord) pana la recuperartea integrala, este in regula asa?
Salarizarea ramane aceeasi, corect?
Pentru a sustine orele lucrate peste norma fara a fi considerare munca suplimentara, ce documente sunt necesare in acest caz?
Apreciez ajutorul dvs!
Multumesc!

herganiec

Re: PONTAJ SALARIAT LIPSA IN SITUATIE DE URGENTA

#2 Mesaj de herganiec »

Pentru a susține legal recuperarea orelor, e nevoie de:
Cererea salariatului privind absența și dorința de recuperare (sau un referat al șefului direct).
Aprobarea angajatorului (decizie internă sau rezoluție pe cerere).
Graficul de recuperare a orelor, semnat de ambele părți.
Pontajul zilnic, care reflectă orele recuperate.
În felul acesta, se poate dovedi că nu este vorba de muncă suplimentară (care ar trebui plătită cu spor), ci de recuperarea absenței justificate.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

bizganf

Re: PONTAJ SALARIAT LIPSA IN SITUATIE DE URGENTA

#3 Mesaj de bizganf »

Am inteles.
Multumesc frumos!

Scrie răspuns