taxa timbru verde

ionescui187

taxa timbru verde

#1 Mesaj de ionescui187 »

Ziua buna tuturor, am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva.
Firma cu vanzari prin casa de marcat, gestiune global valorica; am primit facturi de la furnizori cu insalatii de iluminat si taxa de timbru verde 0.05 lei / produs (evidentiata separat pe factura); o includ in pretul marfii (la intocmirea receptiei) sau am alte obligatii?
Multumesc!

tomac

Re: taxa timbru verde

#2 Mesaj de tomac »

O includeți în preț.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ionescui187

Control antifrauda - marfa lipsa - venituri si obligatii estimate

#3 Mesaj de ionescui187 »

Buna ziua,
In urma unui control antifrauda finalizat recent s-a constatat o lipsa in gestiune de 500.000 lei (firma cu vanzari en-gros, gestiune cantitativ valorica, la pret de furnizor); marfurile lipsa au fost considerate ca fiind comercializate fara documente; pe baza preturilor de vanzare practicate de societate s-a facut o estimare a veniturilor la 900.000 lei (baza impozabila) si s-a considerat ca societatea avea obligatia de a colecta TVA 900.000*21/100 = 189.000 lei si de asemenea s-a calculat un impozit pe profit (900000-500000)*16/100=48.0000lei. Societatea a fost pana acum platitoare de impozit pe venit (cifra de afaceri sub 250000eur), dar vanzarile estimate ar face ca in trim 4/2005 sa depaseasca plafonul de microintreprindere.

Procesul verbal intocmit concluzioeaza "exista suspiciunea rezonabila ca societatea a prejudiciat Bugetul Consolidat cu suma de x Lei, calculata dupa cum urmeaza ( TVA in suma de Y lei, impozit pe profit in suma de Z lei)" dupa care este precizat ca Procesul verbal nu reprezinta titul de creanta.

Intrebarea mea e daca e cum inregistrez aceasta "suspiciune" (respectiv veniturile estimate) si daca e obligatia mea sa declar aceste sume in decont tva, respectiv declaratia 101.

Multumesc tuturor celor care-si fac timp si ma ajuta cu o parere.

herganiec

Re: taxa timbru verde

#4 Mesaj de herganiec »

V-am raspuns la cealaltă postare.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

Scrie răspuns