Compensare/Retinere comision la sursa
Compensare/Retinere comision la sursa
Am o problema si nu stiu cum sa o gestionez in SAGA PS. Am PFA si vand lucruri in cadrul unor platforme online. In momentul in care eu fac o vanzare efectiva , platforma imi opreste din vanzare un comision. La final de luna , platforma imi vireaza doar profitul meu dupa ce ei si au oprit deja comisioanele. Cum trec asta corect in SAGA PS? Eu am facturi emise in valoare de 400 $ dar primesc pe card doar 350$ plus o factura emisa pentru comisioane. Daca inregistrez 350$ ca si venit nu pot stinge toate facturile din luna respectiva , iar daca inregistrez factura de 50$ pe comision o sa mi o scada iar din cei 350$ . Cum pot face din punct de vedere contabil corect ? Multumesc.
- balazse246
Re: Compensare/Retinere comision la sursa
Inregistrezi factura primita de 50 usd.
Dupa aceasta, la banca faci o incasare de 400 usd pentru facturile de vanzare, si faci o plata de 50 usd pentru factura primita, astfel o sa ai un total de 350 usd.
Dupa aceasta, la banca faci o incasare de 400 usd pentru facturile de vanzare, si faci o plata de 50 usd pentru factura primita, astfel o sa ai un total de 350 usd.