Buna ziua!
In data de 07.01.2026 am obtinut, la solicitarea mea, Decizie ANAF privind anularea inregistrarii in scopuri de tva. Societatea este platitoare de impozit pe profit cu obligatia depunerii declaratiilor la 3 luni. Conform legii imi revine obligatia depunerii D300 pentru ultima luna (luna ianuarie), desi nu am desfasurat activitate pana la data de 07.01.2026. Am efectuat inregistrarile operatiunilor aferente lunii ianuarie (dupa data de 07), cu tva 0, bifand totodata, in sectiunea "Configurare societate", mentiunea "neplatitor tva". Ideea este ca nu pot genera D300 daca societatea figureaza ca neplatitoare de tva, ceea ce este si normal. Pentru a putea emite aceasta declaratie (partiala) este in regula daca schimb statutul de "neplatitor tva" in "platitor tva lunar", devalidez toate operatiunile inregistrare dupa data de 07.01 si validez inchiderea de luna, urmand ca dupa depunerea declaratiei sa revin la setarile actuale ???? Exista cumva si alte variante ?
Va multumesc anticipat.
decont tva D300 dupa anularea inregistrarii in scopuri de tva
- balazse246
Re: decont tva D300 dupa anularea inregistrarii in scopuri de tva
Toate modificarile se inregistreaza la "administrare" -> "configurare societati" -> buton "D700, impozit si TVA..." (chiar si inregistrarea il inregistrezi).