Pagina 1 din 2

inregistrare detasare

Scris: Lun Mar 02, 2009 1:59 pm
de ficiorud
stie cineva cum se inregistreaza,daca se inregistreaza, in Revisal salariatii veniti prin detasare ?

Scris: Lun Mar 02, 2009 2:28 pm
de balazse
Acei angajati nu sunt angajatii tai, adica nu ai incheiat un contract individual de munca cu ei, deci nu ii inregistrezi.

Scris: Lun Mar 02, 2009 2:31 pm
de ficiorud
multam mult

Scris: Lun Mar 02, 2009 2:36 pm
de ficiorud
inca ceva - pb e ca tot eu lucrez si la firma care a dispus detasarea .
In acest caz tb sa modific ceva in Revisal ?

Scris: Lun Mar 02, 2009 2:42 pm
de teodorg133
CODUL MUNCII
Art. 45. - Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.
Art. 46. - (1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Art. 47. - (1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau nici unul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.


problema este pe statul carei firme apar acesti detasati ?...cine ii plateste ?...cine le vireaza oblig.fata de stat ?... sunt cazuri si cazuri !!!

Scris: Mar Mar 03, 2009 2:14 pm
de ficiorud
Buna ziua la toata lumea . Chiar nimeni de aici nu s-a confruntat cu detasere de personal? Va rog poate ma ajuta cineva .

Scris: Mar Mar 03, 2009 3:00 pm
de paturcai
Firma la care eu detaşez personalul trebuie să aibă un contract în acest sens.
Adică MIMI detaşează către GIGI un număr oarecare de oameni. Între cele două firme trebuie să existe un contract prin care MIMI îi "împrumută" pentru o perioadă nu mai mare de 180 zile personal, peste această perioadă cu acordul salariatului. Pentru această chestiune MIMI face o factură în care v-a recupera toate cheltuielile ocazionate de această detaşare: brutul, CAS, pensia, fd sănătate, etc, etc.
Salariaţii vor apărea pe Statul de plată al lui MIMI pentru că acolo au ei încheiat contractul de muncă individual.
Asa cum TeodorG133 a expus mai sus, daca la firma la care este detaşat are condiţii mult mai bune din toate puncetele de vedere - asimilate salariului (chirie suportată de angajatorul GIGI pentru salariaţii lui) - MIMI este obligată să acorde aceleaşi drepturi pe statul de plată.

Scris: Mie Mai 20, 2009 12:32 pm
de pepteav420
Dar nu este posibil ca eu ca angajator si care fac si detasarea la firma x sa nu platesc nici o taxa si firma x sa suporte salariul, cas etc? pentru ca din cate am inteles pe perioada detasarii ctr de munca sa suspenda...
s-a lovit cineva da situatia asta?
multumesc frumos.

Scris: Mie Mai 20, 2009 9:37 pm
de rovidg116
paturcai scrie:Firma la care eu detaşez personalul trebuie să aibă un contract în acest sens.
Adică MIMI detaşează către GIGI un număr oarecare de oameni. ..............Pentru această chestiune MIMI face o factură în care v-a recupera toate cheltuielile ocazionate de această detaşare: brutul, CAS, pensia, fd sănătate, etc, etc.
Salariaţii vor apărea pe Statul de plată al lui MIMI pentru că acolo au ei încheiat contractul de muncă individual.
..................
Descrierea de mai sus poate fi valabil in cazul agentilor temporari de munca.

In cazul detasarii insa salariatii detasati vor aparea pe statul de plata al unitatii UNDE SE DETASEAZA! Deci nu acolo unde are CIM (va aparea si aici, dar cu contractul suspendat)! La ITM se depune act aditional privitor la detasare. Cand revine salariatul se depune act aditional de terminare a detasarii.

Scris: Joi Mai 21, 2009 10:31 am
de pepteav420
si la mine ca angajator, pe stat apare cu zero lei si zero ore lucrate, iar pe declaratii nu apare deloc sau apare cu zero (de ex la cas si la somaj nu trebuie sa ii trec pe cei care sunt cu zero, dar la itm la comision il includ la nr de angajati?).

multumesc

Scris: Joi Mai 21, 2009 5:55 pm
de paturcai
PepteaV420 si RovidG16 au dreptate.
Exista un dar in toata aceasta chestiune:
- Angajatul detasat are suspendat contractul individual de munca, DAR LA NOUL LOC DE MUNCA nu i se intocmeste un alt contract de munca.
- Beneficiarul muncii prestate de catre cel care este detasat plateste toate contributiile salariale aferente.
Detasarea reprezinta o CEDARE TEMPORARA a contractului de munca in favoarea unitatii beneficiare.
Admitem urmatorul caz exceptional:
Unitatea care cedeaza are 1 singur salariat
Unitatea care va beneficia de salariatul detasat nu are niciun angajat.
In situatia asta:
- Unitatea care cedeaza temporar angajatul va trebui sa depuna o declaratie 010 din care sa rezulte ca a scos din evidenta pe perioada detasarii acel salariat
- Unitatea care primeste salariatul si va beneficia de serviciile sale, trebuie sa depuna o declaratie 010 prin care individualizeaza faptul ca are un angajat.

La sfarsitul perioadei de detasare, salariatului i se intocmeste o Adeverinta pentru vechimea si salariile obtinute in perioada detasarii.
Se depune Registrul de Evidenta al Salariatilor de catre ambele unitati si cedenta si primitoare.

Scris: Joi Mai 21, 2009 7:47 pm
de balazse
Sa inteleg ca primitorul desi nu are contract de munca face declaratie CAS, somaj, sanatate+FNUASS, ITM, 100 si 102 pentru acel angajat? Depune stat de plata la ITM?

Scris: Joi Mai 21, 2009 8:25 pm
de paturcai
Iti vine sa crezi asa ceva?
Chiar asa este! Mie unul mi se pare foarte ciudat. Asa am citit, asa am adusa la cunostinta voastra.

Scris: Vin Mai 22, 2009 7:21 am
de rovidg116
balazse scrie:Sa inteleg ca primitorul desi nu are contract de munca face declaratie CAS, somaj, sanatate+FNUASS, ITM, 100 si 102 pentru acel angajat? Depune stat de plata la ITM?
Da, asa se procedeaza. Momentan nu am detasari, dar am avut multe in anii precedenti si asa am procedat. La mine nu era problema cu 010 pentru ca ambele firme au si salariati proprii, deci oricum erau inregistrati cu salariati peste tot.

Scris: Vin Mai 22, 2009 8:53 am
de balazse
Va multumesc, nu m-am lovit de asa ceva, asa ca am mai invatat inca ceva (cum aproape zilnic, multumita colegilor de pe forum).