concediu medical

petreg817

concediu medical

#1 Mesaj de petreg817 »

am un salariat care incepand cu data de 19 .05.2014 nu s a prezentat la munca.Dupa vreo 3 zile trimite sotia sa ii dau adeverinta ca este bolnav.Pana pe ce data trebuie sa prezinte concediu medical?si daca nu se prezinta cu el pana la aceea data ce trebuie facut?cum o sa fac stat ul?

tobosv790

Re: concediu medical

#2 Mesaj de tobosv790 »

Din cate stiu pana pe 5 a lunii urmatoare. Statul il faceti dupa intai a lunii urmatoare. Acum faceti pontajul si il pontati deocamdata in CM. Adeverinta ii trebuia probabil pentru medicul de familie sau la spital; este cea tip pe care o emite si SAGA cum ca s-au platit contributiile de sanatate pentru salariatul respectiv. Nu cred ca-i puteti da adeverinta"ca e bolnav"ca doar nu sunteti medic, nu-i asa?

balazse

Re: concediu medical

#3 Mesaj de balazse »

Extras din Ordin 60/32 din 27.01.2006 - Norme de aplicare a OUG.158/2005
CAP. 3
Dispoziţii finale

ART. 81
(1) Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în prima zi lucrătoare
Dar in majoritatea cazurilor aceasta nu se poate respecta in practica.

Scrie răspuns