concediu medical program de lucru 12 ore

radum116

concediu medical program de lucru 12 ore

#1 Mesaj de radum116 »

La o societate cu program de lucru 12 cu 24, se lucreaza si sambata si duminica.
Puteti sa-mi spuneti cum procedez in cazul concediilor medicale intrucat daca introduc concediul medical, normal in program imi calculeaza automat cate 8 ore pentru zilele lucratoare.
Aveti alta solutie?

balazse

Re: concediu medical program de lucru 12 ore

#2 Mesaj de balazse »

Totusi cu ce norma este angajat? Nu cumva cu 8 ore/zi? In acest caz unde este problema?
Nu trebuie incurcat norma de lucru, cu repartizarea timpului de lucru.

radum116

#3 Mesaj de radum116 »

Multumesc pentru raspuns.
Aveti dreptate ,programul este de 8 ore /zi dar cu alta repartizare, nu le-am confundat. Problema este ca atunci cand sunt in concediu medical si uneori in concediu de odihna sunt situatii cand nu-si realizeaza numarul de ore minim. Daca concediul medical este la inceputul lunii ,se poate face o estimare si sunt chemati la lucru sa-si completeze orele dar cand este la sfarsit de luna si in luna iunie am asemenea cazuri ,nu stiu cum sa rezolv .
In OUG 158/2005 la art.10 cu (5) si(6) se specifica :
"(5)Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate in zile calendaristice, se platesc zilele lucratoare.
(6)La stabilirea numarului de zile ce urmeaza a fi platite se au in vedere prevederile legale cu privire la zilele de sarbatoare declarate nelucratoare, precum si cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevazute prin contractele colective de munca "
In contractul colectiv este trecuta la sectia de productie activitate continua la restul personalului de luni pana vineri . Pot sa consider si sambata si duminica zi lucratoare la concediile medicale ? In luna iunie a.c.au fost emise certificate medicale si incepand cu sambata sau duminica,
pot sa modific in configurare salarii ,sarbatori zilele nelucratoare ? dar nu este la toti la fel ar trebui individual .
Poate imi dati o solutie.
Multumesc,

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

sambata si duminica nu se considera zile platite la concediile medicale. iar la configurare sa modificati zilele lucratoare sau nelucratoare din luna nu e voie ca nu o sa mai mearga D112 care e standard pe fiecare luna.
faptul ca e in medical se considera in mos normal zilele L-V ca lucratoare.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pentru RaduM116
Daca repartizarea muncii este 24/48 nu este nevoie ca in luna in care are ore mai putin sa ii ceri sa vina la servici, deoarece vor recupera in luna urmatoare, in ambele cazuri vei platii ca si luna intreaga, nu intotdeauna pontajul efectiv este identic cu ceea ce se trece pe stat, avand in vedere ca au salar lunar si nu pe ore.

radum116

#6 Mesaj de radum116 »

balazse scrie:Pentru RaduM116
Daca repartizarea muncii este 24/48 nu este nevoie ca in luna in care are ore mai putin sa ii ceri sa vina la servici, deoarece vor recupera in luna urmatoare, in ambele cazuri vei platii ca si luna intreaga, nu intotdeauna pontajul efectiv este identic cu ceea ce se trece pe stat, avand in vedere ca au salar lunar si nu pe ore.
Multumesc mult ,este o solutie dar cred ca se creeaza precedent la concedii medicale.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Referitor la postare:
tomac scrie: Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.
Totusi ce la ce precedent te-ai gandit? Pana acum cum ai efectuat calculele?

Scrie răspuns