plata arbitrii
-
plata arbitrii
Am de plata un arbitru care a facut o prestatie de 2 ore . Cum il iregisterez in statul de plata, ce retineri avem pe stat cum il inregistez in D112, etc. ?
Re: plata arbitrii
Sunt unitate bugetara(club sportiv)care apartin de Ministerul invatamantului, cu finantare de la bugetul de stat.Avem sectie de handbal care participa la competitii la nivel national .Federatiile respective intocmesc state de plata pentru arbitri care participa la meciurile respective,cu anumite indemnizatii stabilite de federatii ,la care retin10,5% CAS si cota de 16% impozit,sanatate 5,5%.Este normal sa le decontez eu ?Mentionez ca acesti arbitri nu sunt salariati mei si nu am incheiate nici contracte civile cu ei .Daca le decontam noi ce contributii trebuie sa le retin atat pe om cat si pe unitate si unde apar in declaratiile fiscale. Mentionez ca meciurile sunt ocazionale. Va rog ajutati-ma ca ,cu federatiile nu ma inteleg.
Ce tip de contract ar trebui sa aleg pentru aceste pesoane daca operez in Saga( in invatamant avem un program de salarii de la minister, unde nu stiu cum sa inregistrez acesti arbitrii).
Ce tip de contract ar trebui sa aleg pentru aceste pesoane daca operez in Saga( in invatamant avem un program de salarii de la minister, unde nu stiu cum sa inregistrez acesti arbitrii).
Re: plata arbitrii
Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă
1.Sapioniamc> pai in baza a carui tip de contract a prestat ?
2.Panturuc> Interesant..., altfel sunt de parere ca ar trebui sa existe un contract intre Federatie si Minister sau Entitatea Publica.Chiar si asa, nefiind angajati , neexistand un CIM (fie ele si partial) conform CoduluiMuncii, nu puteti sa retineti si sa achitati respectivele dari catre stat.
Sunt de parere ca federatiile ar trebui sa va emita o factura cu valoarea bruta a prestatiei arbitrilor.Dvs, ca entitate publica ar trebui sa aveti "prins" in Buget sumele respective, probabil pe la ArtBug 20.01.30 (Alte servicii)...platile urmand a se face in functie de finantarile ISMB-ului.In fine...
Daca ar exista CIM (cu timp partial) intre arbitri si entitatea publica, bugetarea s-ar face pe art 10.01.11 (PCO) si cu evidentierea in 10.03 a contributiilor angajatorului....platile facandu-se...relational.
(simple pareri)
1.Sapioniamc> pai in baza a carui tip de contract a prestat ?
2.Panturuc> Interesant..., altfel sunt de parere ca ar trebui sa existe un contract intre Federatie si Minister sau Entitatea Publica.Chiar si asa, nefiind angajati , neexistand un CIM (fie ele si partial) conform CoduluiMuncii, nu puteti sa retineti si sa achitati respectivele dari catre stat.
Sunt de parere ca federatiile ar trebui sa va emita o factura cu valoarea bruta a prestatiei arbitrilor.Dvs, ca entitate publica ar trebui sa aveti "prins" in Buget sumele respective, probabil pe la ArtBug 20.01.30 (Alte servicii)...platile urmand a se face in functie de finantarile ISMB-ului.In fine...
Daca ar exista CIM (cu timp partial) intre arbitri si entitatea publica, bugetarea s-ar face pe art 10.01.11 (PCO) si cu evidentierea in 10.03 a contributiilor angajatorului....platile facandu-se...relational.
(simple pareri)