deducere personala

ciobanum

deducere personala

#1 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, este o problema daca un salariat cu mai multe CIM partiale nu declara intr`o luna functia de baza respectiv nu i se acorda deducerea personala la niciunul din locurile de munca? Salariatul urmeaza a se angaja cu salariul mai mare la o alta firma si pentru a nu schimba functia de baza ar vrea ca pana atunci sa nu i se acorde deducerea personala si sa nu declare functia de baza la niciunul din locurile de munca actuale. Este corect si legal asa sau este obligatoriu sa se declare functia de baza si sa se acorde deducerea personala? Multumesc

pinteae

Re: deducere personala

#2 Mesaj de pinteae »

Angajatorul nu are cum sa verifice locul de munca de baza al salariatului. In consecinta sugerez, ca angajatorul sa solicite salariatului declaratia privind functia de baza. In salarizare se va tine cont de declaratia salariatului. Eventualele diferente de impozit, rezultate in urma verificarilor efectuuate de finante, vor fi suportate de salariat.

robut

#3 Mesaj de robut »

Buna ziua,
rog ajutor: un patron si-a facut alta societate , a incetat toate contractele de munca pe societatea veche si i-a angajat pe societatea nou infiintata, pe la mijlocul lunii august. Problema este ca salariatii beneficiaza de deducere personala la ambele firme .
Cum pot remedia acest lucru ?
Multumesc.

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

E zic ca e corect asa...
Eu nu am auzit pe nimeni care se lichideaza de la un loc de munca si se angajeaza la altul in timpul lunii sa fie privat de deducerea personala la unul dintre ele.

Imi cer scuze este eronat
Codul Fiscal scrie:Norme metodologice:
ART. 58
121. În cazul în care un angajat care obţine venituri din salarii la funcţia de bază se mută în cursul unei luni la un alt angajator, calculul impozitului se face pentru fiecare sursă de venit (loc de realizare a venitului).

Deducerea personală se acordă numai de primul angajator, în limita veniturilor realizate în luna respectivă, până la data lichidării.

Dacă reangajarea are loc în aceeaşi lună cu lichidarea, la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea impozitului lunar aferent veniturilor realizate în această lună de la angajatorul următor nu se va lua în calcul deducerea personală.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

robut

#5 Mesaj de robut »

da, si cum fac asta in saga....nu ma lasa sa modific statul de plata ...sa sterg deducerea personala..... :roll:

robut

#6 Mesaj de robut »

am gasit...."nu mai cautati!" :)

fagarasa176

#7 Mesaj de fagarasa176 »

Nici nu cautam....pentru ca stiam :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns