Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca este un termen limita de depunere a certificatelor medicale la Casa de Asigurari pentru recuperarea sumelor?Am preluat o firma si nu sunt depuse certificatele medicale din august 2014 pentru o salariata ce a nascut.
Multumesc anticipat.
termen maxim depunere concedii medicale la Casa de asigurari
Re: termen maxim depunere concedii medicale la Casa de asigu
Si chiar daca s-ar fi incadrat in cele 90 de zile sansele sa primeasca banii sunt extrem de mici.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Multumesc . Nu este nici o sansa sa depun deci documentatia chiar daca smele se recupereaza intr-un an de zile .
In mod normal sumele se recupereaza in termen de 3 ani (termenul de prescriptie)
Legiuitorul a facut o confuzie ("beneficiarul indemnizatiei" se spune in legislatie) care nu mai vrea sa o recunoasca.
IN fapt "beneficiarul indemnizatiei" trebuie sa depuna documentatia in termen de 90 de zile pentru a primii banii.
Casele de sanatate au sesizat eroare dar l-au luat pe "NU" in brate statuand ca de fapt beneficiarul indemnizatiei este cel care solicita suma si nu cel indreptatit sa o primeasca.
Cine solicita sumele?! Entitatile.
Si asa, s-a perpetuat aceasta eroare pe care nimeni nu vrea sa o reglementeze.
Puteti citi aici mai mult:
http://fiscalitatea.manager.ro/recupera ... bile-2142/
Legiuitorul a facut o confuzie ("beneficiarul indemnizatiei" se spune in legislatie) care nu mai vrea sa o recunoasca.
IN fapt "beneficiarul indemnizatiei" trebuie sa depuna documentatia in termen de 90 de zile pentru a primii banii.
Casele de sanatate au sesizat eroare dar l-au luat pe "NU" in brate statuand ca de fapt beneficiarul indemnizatiei este cel care solicita suma si nu cel indreptatit sa o primeasca.
Cine solicita sumele?! Entitatile.
Si asa, s-a perpetuat aceasta eroare pe care nimeni nu vrea sa o reglementeze.
Puteti citi aici mai mult:
http://fiscalitatea.manager.ro/recupera ... bile-2142/
Sczue, dar eu am vazut cazuri in care s-au recuperat in 1-3 luni, cel putin in judetul Satu Mare.
Si eu am cazuri cand asteapta de 4 ani sa le vina banii.
Cei care si-au primit banii in 3 luni s-au dus la usa lor cel putin o data pe luna.
Cu scandal.
Cei care si-au primit banii in 3 luni s-au dus la usa lor cel putin o data pe luna.
Cu scandal.
La noi merge si fara scandal.