Declaratia 112-numar nediu salariati

bajinarur

Declaratia 112-numar nediu salariati

#1 Mesaj de bajinarur »

Daca la sfarsitul anului 2014 ( au lucrat toti de la 01.01.2014) am 2 salariati cu timp partial 2 ore si unul cu 8 ore numarul mediu pentru declaratia 112 este 3? Trebuie sa depun 010 de la trecere lunar prin optiune la lunar cf legii ? Va multumesc!

pinteae

Re: Declaratia 112-numar nediu salariati

#2 Mesaj de pinteae »

Da.

andreis491

#3 Mesaj de andreis491 »

Salariatii cu contract de munca suspendat, aflati in CFS sau CIC se iau in calcul la numarul mediu de salariati pentru stabilirea perioadei fiscale la D112?
Din Codul Fiscal se intelege ca se iau in calcul toti salariatii raportati in D112, indiferent de starea in care se afla.

(1^3) Numărul mediu de salariaţi se calculează ca medie aritmetică a numărului de salariaţi din declaraţiile prevăzute la alin. (1) depuse pentru fiecare lună din anul anterior.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Dar de ce ii faci suspendare pentru CFS?

andreis491

#5 Mesaj de andreis491 »

Eu personal nu fac suspendare pt CFS. Era doar o ipoteza, daca salariatii aflati in CIC, CFS sau alta situatie de suspendare se iau in calcul.

pinteae

#6 Mesaj de pinteae »

La art. 54 din Codul muncii se stipuleaza ca Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul
concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
.
Eu inteleg ca acordul partilor intervine doar atunci cand se emite decizia de suspendare si nu produce efecte asupra suspendarii. Suspendarea CIM este o consecinta a semnarii acordului. Ca atare, in perioada CFS contractul este suspendat. Salariatul nu realizeaza stagiu.
Acest lucru este stabilit si de art. 16, alin (5) si (6), din cod, modificat prin Legea 12/2015, cu incepere din 25.01.2015.
CFS trebuie transmis prin REVISAL.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Scuze, dar eu tot n-am inteles de ce trebuie transmis CFS-ul prin ReviSal. :oops:

pinteae

#8 Mesaj de pinteae »

Din moment ce perioada de CFS se scade din vechime, inseamna ca in perioada respectiva CIM-ul este suspendat. Iar suspendarile se transmit prin REVISAL.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Vechimea o am in adeverinta de vechime si la CAS, dar nu neaparat in ReviSal. Textul "poate" a ramas in vigoare.

paturcai

#10 Mesaj de paturcai »

Inca in forma modificata COdul Muncii prevede:

Art. 153
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asta imi aduce aminte (il citez din memorie pe TomaC):
Prevederile acestui articol nu se trec in REVSAL motivatia fiind sintagma: POATE FI. Deci este la latitudinea angajatorului si a celeilalte parti
Stiu ca a curs destul de multa "cerneala" pe forum pe acest subiect.

Ceea ce spune PintaE este adevarat pentru acel articol.

Noua modificare pe undeva face ordine:
Vechile interpretari:
Daca un salariat avea jumatate de norma si muncea 2 ani, atunci vechimea era de 2 ani
http://tribunaeconomica.ro/blog/?p=117
Dupa noua regula:
Daca un salariat are contract individual de munca 1 an, dar are concediu fara plata 2 luni, atunci el are o vechime de 10 luni si nu de 12 luni.

Desi sincer: in carnetele de munca se trecea la incheiere perioadele in care a fost in concediu fara plata tocmai pentru a i se stabili vechimea in munca.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Eugen, legea 12 prevede și scăderea absențelor nemotivate din vechime. Întrebarea e cum faci suspendare dacă azi e nemotivat o oră, mâine o oră, apoi peste două săptămâni încă o oră? cum transmiți în Revisal când ăla acceptă doar zile?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eugen01

#12 Mesaj de eugen01 »

La o ora .... mai inchidem si noi ochisorii. :)
Nu e ca la ... scoala cand eram prezent la primele doua ore, dupa care absent la chimie si iar prezent la fizica.
Pur si simplu vom fi platiti mai putin pentru ziua respectiva (in caz de intarziere, sau daca am plecat mai devreme)
:roll:

Presupun ca legiuitorul a avut in vedere absentele nemotivate ca zi zile ... nu ca si ore...adica ... unitatea de masura pentru vechime (subunitara) e ziua.

Scrie răspuns