Buna ziua,
am intalnit o situatie ciudata legata de un act aditional la Contractul de individual de munca al unei cunostinte.
Persoana respectiva are CIM initial cu salariul de 1000 lei.
S-a facut un act aditional cum 3 ani cu marirea salariului la 1500 lei.
S-a mai facut apoi la inceputul anului trecut un act aditional cu trecerea la salarizarea variabila (in functie de niste indicatori se scad sau nu 20% din salariul de 1500 lei).
In toamna s-a mai facut un alt act aditional cu modificarea salariul de la 1500 lei la 1200 lei pe o perioada de 3 luni, respectiv pana la 31.12.2014, urmanda ca dupa aceasta data sa se poarte negocieri privind noul salariu de la 01.01.2015.
Nu s-a purtat nici o negociere pana acum iar salariul acordat pe ianuarie 2015 a fost cel de 1200 lei (valabil doar pana la 31.12.2014).
Va rog sa imi spuneti daca ati mai intalnit o asemenea situatie si daca vi se pare corect sa se mearga in continuare cu salariul stabilit doar pentru o perioada determinata.
Mie mi se pare normal sa se revina la salariul initial de 1500 lei, avand in vedere ca ultima modifricare a fost doar pe o perioada limitata.
Multumesc.
Modificare salariu perioada limitata
Re: Modificare salariu perioada limitata
Salarizarea variabilă nu duce la schimbarea salariului de încadrare. Poate duce la modificarea salariului realizat efectiv dar nu a celui de încadrare.
Dacă modificarea la 1200 lei a fost efectuată pe perioadă determinată, cu efect limitat, prevăzut explicit în actul adițional, atunci păstrarea salariului de 1200 lei pe ianuarie este împotriva actelor asumate de angajator și salariatul poate notifica angajatorul să refacă statul de salarii. În caz contrar poate face plângere la ITM împotriva acestuia.
Dacă modificarea la 1200 lei a fost efectuată pe perioadă determinată, cu efect limitat, prevăzut explicit în actul adițional, atunci păstrarea salariului de 1200 lei pe ianuarie este împotriva actelor asumate de angajator și salariatul poate notifica angajatorul să refacă statul de salarii. În caz contrar poate face plângere la ITM împotriva acestuia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: Modificare salariu perioada limitata
OK, multumesc pentru raspuns.