Concediu de odihna neefectuat la incetare CIM

gruinl

Concediu de odihna neefectuat la incetare CIM

#1 Mesaj de gruinl »

Buna ziua,
In situatia in care in luna mai 2015 inceteaza un CIM si persoana respectiva nu si-a luat nici o zi de CO, care este monografia contabila? Se constituie provizion?

herganiec

Re: Concediu de odihna neefectuat la incetare CIM

#2 Mesaj de herganiec »

ii calculati suma cuvenita pt co neefectuat si o treceti pe alte venituri in ultima luna de lucru.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

gruinl

#3 Mesaj de gruinl »

Asa am facut pana acum, dar a aparut un nou cont in planuri de conturi 1517 "Provizion pentru terminarea contractului de munca" si am inteles ca aici intra si CO neefectuate la terminarea CIM. Am inteles eu gresit?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

la altceva se refera
Beneficiile sub forma participării la profit, beneficiile postangajare, alte beneficii pe termen lung acordate angajatilor, precum si cele acordate la terminarea contractului de muncă sunt înregistrate în cursul exercitiului financiar cu ajutorul contului 1517 “Provizioane pentru beneficiile angajatilor”/analitic distinct. În momentul recunoasterii acestora ca datorii fată de angajati, valoarea provizioanelor va fi reluată prin conturile de venituri corespunzătoare.
(2) Primele reprezentând participarea personalului la profit, acordate potrivit legii, si care nu îndeplinesc conditiile de recunoastere ca datorii, se recunosc ca provizion în conditiile prevăzute de IAS 37.
(3) În situatiile financiare ale exercitiului pentru care se propun prime reprezentând participarea personalului la profit, contravaloarea acestora se reflectă sub formă de provizion, cheltuiala rezultând din serviciul prestat de angajat. Provizionul urmează a fi reluat în exercitiul financiar în care se acordă aceste prime.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

gruinl

#5 Mesaj de gruinl »

Deci voi trece co neefectuat direct pe statul de plata la alte venituri.
Multumesc.

Scrie răspuns