dividende primite in cic

popad70

dividende primite in cic

#1 Mesaj de popad70 »

Am o salariata care este in concediu de crestere copil si este asociat la un alt srl si are de primit niste dividende.
Aceste dividende ii intrerup indemnizatia ?

Stiu ca in toamna anului 2014, prevederile OUG nr. 111/2010 au fost modificate astfel incat parintii aflati in concediul pentru cresterea copilului sa poata obtine venituri supuse impozitului fara sa le fie suspendata plata indemnizatiei.
Mai exact, noile dispozitii stabilesc ca "plata indemnizatiei nu se suspenda daca parintii obtin venituri supuse impozitului in cuantum de cel mult 3000 de lei intr-un an calendaristic.
• De asemenea, plata indemnizatiei nu se suspenda nici dacă beneficiarii primesc indemnizatii in calitate de consilier local/judetean, indiferent de nivelul acestora.
• O alta exceptie in acest sens din OUG nr. 111/2010 mai prevede ca plata indemnizatiei se mentine si daca persoana indreptatita „primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu”.
Ar putea fi incadrata aceasta primire de dividende la ultimul punct din citatul de mai sus?
Multumesc!

pinteae

Re: dividende primite in cic

#2 Mesaj de pinteae »

Incasarea dividendelor NU intrerupe acordarea indemnizatiei de crestere copil.

Scrie răspuns