Am urmatoarea situatie :
-contract drepturi de autor incheiat pentru 2 luni cu optiune 16% impozit
-acest contract nu a fost inregistrat la administrata financiara (persoana respectiva nu a depus 020)
-am eliberat o adeverinta pentru venitul realizat in baza acestui contract
-s-a depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil cu acesta adeverinta
si vineri ( desi dosarul a fost depus din data de 5 februarie) persoana respectiva este sunata ca de la dosarul respectiv lipseste decizia sau adeverinta de la administratia financiara si i se zice ca i se va respinge dosarul.
Va rog sa-mi spuneti si mie :
-daca acest contract cu optiune 16% impozit trebuia inregistrat la adm fin si daca da, care este amenda pentru nedepunere?
-in cat timp se elibereaza adeverinta sau decizia?
Pe data de 4 aprilie se implinesc 60 de zile de la data suspendari contractului (daca dosarul a fost depus si se solicita completarea lui mai e valabil termenul de 60 de zile?)
Multumesc mult!
-
adeverinta cic, va rog, e foarte urgent!
Re: adeverinta cic, va rog, e foarte urgent!
Din cate stiu nu trebuia inregistrat la finante.
Adeverinta de la finante se poate elibera si pe loc, depinde de angajatii institutiei.
Mi se pare o aberatie ca dupa aproape 2 luni sa fii sunat ca ti se va respinde dosarul, ii puteti zice frumos ca o sa le duceti adeverinta de la finante.
Acum poate pare cam dur, dar daca vor respinge doar din aceasta cauza dosarul poti sa le zici ca veti face "demersurile legale" pentru a obtine acea indemnizatie si sanctionarea persoanei care a tinut dosarul fara evaluarea acestuia timp de 2 luni (important este sa aveti nr de inregistrare pentru depunerea dosarului).
Adeverinta de la finante se poate elibera si pe loc, depinde de angajatii institutiei.
Mi se pare o aberatie ca dupa aproape 2 luni sa fii sunat ca ti se va respinde dosarul, ii puteti zice frumos ca o sa le duceti adeverinta de la finante.
Acum poate pare cam dur, dar daca vor respinge doar din aceasta cauza dosarul poti sa le zici ca veti face "demersurile legale" pentru a obtine acea indemnizatie si sanctionarea persoanei care a tinut dosarul fara evaluarea acestuia timp de 2 luni (important este sa aveti nr de inregistrare pentru depunerea dosarului).
Sper sa rezolv fara amenintari!
Ma puteti ajuta cu un art. de lege din care sa rezulte ca nu trebuia inregistrat contractul?
Mii de multumiri, Balazse!
Ma puteti ajuta cu un art. de lege din care sa rezulte ca nu trebuia inregistrat contractul?
Mii de multumiri, Balazse!
Daca imi dai si tu un art de lege ca trebuia. 

Corect!
Stii cum e: te trezesti la ghiseu cu o tanti care spune ca e musai sa-l declari si daca nu, platesti amenda.
Presata fiind de sa depun adeverinta voi fi nevoita sa platesc.
Multumesc mult!
Stii cum e: te trezesti la ghiseu cu o tanti care spune ca e musai sa-l declari si daca nu, platesti amenda.
Presata fiind de sa depun adeverinta voi fi nevoita sa platesc.
Multumesc mult!
Intotdeuna trebuie intrebat acea tanti si de baza de legala exacta.
Nu ai pentru ce sa platesti. Din cate stiu retinerea s-a declarat prin D.112 ca urmare trebuie sa le apara in sistem ce s-a declarat.

Nu ai pentru ce sa platesti. Din cate stiu retinerea s-a declarat prin D.112 ca urmare trebuie sa le apara in sistem ce s-a declarat.
Nu au obligația înregistrarii contractului şi nici depunera declarației, atunci când impozitul reținut de plătitorii de venituri este final, potrivit opţiunii contribuabililor. art. 52^1 alin. (3) din CF.
Vezi si pct. 1.1.6. din Normele de la declaratia 200.
Vezi si pct. 1.1.6. din Normele de la declaratia 200.
Marian Apetre
Multumesc mult pentur ajutor!