eroare d 112
eroare d 112
Am un concediu medical pentu un salariat care apare de doua ori pe statul de plata int-o luna, a plecat si la trei zile s.aintors. Am introdus conc.med. , dar imi da eroare in d112, imi spune ca cas salariat este mai mic de cat cel calculat.
Ce as putea verifica in cazul asta
Ce as putea verifica in cazul asta
Re: eroare d 112
Daca ai fi data mult mai multe detalii (cu sume) atunci poate ne-am fi putut da cu parerea, dar asa ii cam greu.
Un civil are concediu medical toata luna dar i se acorda in aceeasi luna diferente brute din luna precedenta. In D112 da eroare: ore lucrate efectiv in luna 0 i somaj >0 ; venitul realizat este mai mare ca 0 iar zile lucrate este 0. Cum trebuie rezolvata eroarea pentru a putea fi validata declaratia fara eroare.
Întrebați-i pe cei de la ANAF. D112 nu permite validare cu timp lucrat zero și sume impozabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
Aveti un raspuns de la ANAF in legatura cu problema de mai sus?
Multumesc
Aveti un raspuns de la ANAF in legatura cu problema de mai sus?
Multumesc
Va raspund tot eu, pentru ca vor avea si altii aceasta situatie si in acelasi timp e o rugaminte de a analiza ceea ce voi relata eu aici si daca e corect, poate ar fi bine sa se modifice si programul Saga .
Deci, in momentul cand un salariat nu are nicio zi lucrata, el nu datoreaza somaj (si nici angajatorul pt acesta), chiar daca are venituri in aceasta luna, din prime in cazul de fata. Aici am o problema, pentru ca nu am avut timp sa studiez cu atentie Legea somajului cu toate modificarile , dar avand aceasta solutie chiar de la cei care "produc" acest pdf inteligent numit decl 112, am procedat in consecinta, in sensul ca am debifat in ecranul salariati contributiile la somaj ale salariatilor aflati in aceasta situatie (in cazul meu au avut CM toata luna, dar au incasat prima de pasti)
Astept parerile voastre
Deci, in momentul cand un salariat nu are nicio zi lucrata, el nu datoreaza somaj (si nici angajatorul pt acesta), chiar daca are venituri in aceasta luna, din prime in cazul de fata. Aici am o problema, pentru ca nu am avut timp sa studiez cu atentie Legea somajului cu toate modificarile , dar avand aceasta solutie chiar de la cei care "produc" acest pdf inteligent numit decl 112, am procedat in consecinta, in sensul ca am debifat in ecranul salariati contributiile la somaj ale salariatilor aflati in aceasta situatie (in cazul meu au avut CM toata luna, dar au incasat prima de pasti)
Astept parerile voastre
Si inca ceva: in versiunile mai vechi ale declaratiei (chiar si in decembrie 2014), se putea face artificiul cu o ora lucrata si cu contributiile de somaj aplicate venitului, acum nu se mai poate aplica asta.
Scuze, dar nu sunt de acord cu tine, ii obligatoriu sa calculezi somaj pentru acele sume fiind vorba de venituri salariale, ca le numesti "premiu" este alta problema (acea persoana a lucrat candva pentru acea suma, iar faptul ca il acorzi ulterior este altceva), iar modul cum ai procedat a fost total incorect.
Artificiul postat pe forum (http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=20416) functioneaza foarte bine si acum.
Artificiul postat pe forum (http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=20416) functioneaza foarte bine si acum.