Stagiul militar si sporul de vechime

gruinl

Stagiul militar si sporul de vechime

#1 Mesaj de gruinl »

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
01.09.1988 - incadrat in munca
12.09.1988 - incetat activitatea pentru incorporare
13.09.1988 - incorporat pt satisfacerea stagiului militar
31.01.1990 - trecut in rezerva
14.02.1990 - continua activitatea in baza aceluiasi CIM
In aceasta situatie, stagiul militar se ia in considerare la calcului vechimii pentru acordarea sporului de vechime?
Daca stie cineva si baza legala....

herganiec

Re: Stagiul militar si sporul de vechime

#2 Mesaj de herganiec »

este vechime in munca,

Actual, sporul de vechime in munca nu este un drept al salariatilor consacrat de Codul muncii.
Angajatorul este obligat sa acorde acest spor daca se stabileste prin contractul individual de munca sau prin contractul colectiv de munca. Tot in contract se stabilesc si conditiile in care se acorda sporul de vechime.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Potrivit prevederilor art. 3, alin 3 din Legea 46/1996, timpul cat o persoana a indeplinit stagiul militar, confera vehime in munca, in raport de care se stabileste si se acorda sporul de vechime, deci se va lua in considerare ca vechime pentru modificarea transei de vechime.

Articolul 3:
Serviciul militar este obligatoriu pentru toţi barbatii, cetăţeni români, şi se indeplineste în urmatoarele forme:
a) ca militari în termen;
b) ca militari cu termen redus;
c) ca rezervisti concentrati sau mobilizati.
Sunt considerati în serviciul militar şi cetatenii români, barbati şi femei, care fac parte din cadrele în activitate, elevii şi studentii instituţiilor militare de invatamint şi militarii angajaţi pe bază de contract.
Timpul cit o persoană indeplineste serviciul militar constituie vechime în munca.

Daca va referintei pentru luarea in considerare la solicitarea pensiei, va informez ca potrivit art 49 alin 1, litere c din Legii 263/2010 perioada armatei este stagiu asimilat si se ia in considerare ca vechime doar la solicitarea pensiei de invaliditate si limita de varsta.
Perioada in care ati satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat, in sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare ca perioada necontributiva, denumita perioada asimilata. Beneficiati de aceasta perioada asimilata la pensia pentru limita de varsta.

Drepturi de proprietate intelectuala: http://clublegislatiamuncii.manager.ro/ ... 33709.html
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

gruinl

#4 Mesaj de gruinl »

Am inteles ca se considera vechime in munca, dar nu stiu daca se ia in considerare pentru acordarea sporului de vechime, pt ca in lege nu este stipulat acest lucru.

gruinl

#5 Mesaj de gruinl »

Am o hotarare de consiliu local care aproba acordarea sporului de vechime, in functie de vechimea in munca a fiecarui salariat.

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

atunci daca o aveti o aplicati si la cei care au fost in armata (cosiderand sporul de vechime si pentru perioada respectiva).
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

gruinl

#7 Mesaj de gruinl »

Multumesc.

Scrie răspuns