Buna ziua!
Am urmatorul caz: am sotia in intretinerea sotului (lucreaza la aceeasi firma), sotia avand salariul brut de 245lei fiind in intretinerea sotului pe statul de plata si sotul avand o deducere de 450lei lunar, avand in intretinere si copilul. Incepand cu luna iulie cand salariul se va majora la 1050lei,, ar trebui marit si salariul sotiei la min. 262,5lei(1050/4=262,5lei). In cazul acesta, sotia va iesi din intretinere, ramanand doar copilul pe statul de plata al sotului.
Stie cineva daca este vorba ca se vor majora si sumele pe care le obtin membrii familiei si care acum sunt la max 250lei?
Multumesc!
Persoanele in intretinere pot fi:
– sotia/sotul ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar;
– copiii minori, in varsta de pana la 18 ani impliniti, indiferent de veniturile obtinute;
– copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar.
Sistemul deducerilor personale este urmatorul:
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii sub 1.000,00 lei, deducerile personale sunt:
– pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere – 250 lei;
– pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere – 350 lei;
– pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere – 450 lei;
– pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere – 550 lei;
– pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere – 650 lei.
deducere personala pt. pers. in intretinere
Re: deducere personala pt. pers. in intretinere
Încă nu s-a auzit că s-ar modifica ceva în această privinţă, cum nu s-a modificat nimic legat de acest aspect de ani de zile. Ceea ce e normal pentru stat, fiind în avantajul său. Şi anormal pentru noi pentru că salariul minim a fost majorat de atâtea ori în perioada aceasta de timp.
Dar bineînţeles că nimeni nu poate fi sigur că nu se va modifica ceva de la 01.07. Din păcate nici măcar ministrul de finanţe sau prim-ministrul, că doar şi ei sunt români.
Dar bineînţeles că nimeni nu poate fi sigur că nu se va modifica ceva de la 01.07. Din păcate nici măcar ministrul de finanţe sau prim-ministrul, că doar şi ei sunt români.
Doar ca din iulie cine lucreaza cu 2ore nu se mai incadreaza ca si persoana in intretinere si dupa logica mea ar fi trebuit mareasca si limita de 250lei, dar se pare ca nimic nu are logica...
Multumesc!
Multumesc!
Pentru StefI
Dupa parerea mea, persoana care lucreaza n-ar mai trebui sa apara la persoana in intretinere.
Ca din pdvd legislativ este posibil asta este altceva.
Dupa parerea mea, persoana care lucreaza n-ar mai trebui sa apara la persoana in intretinere.

Ca din pdvd legislativ este posibil asta este altceva.