uncenic

calfav990

uncenic

#1 Mesaj de calfav990 »

Am un coafor si vreu sa angajez un uncenic cu 2 ore pe zi. Exista posibilitatea pt. un contract de ucenic sa nu mai platesc contributiile la stat? daca tot il invat meserie.
Va multumesc.

paturcai

Re: uncenic

#2 Mesaj de paturcai »

Mergeti pe aceasta legatura si va veti dumiri:
http://legislatiamuncii.manager.ro/a/94 ... izare.html

Citez din memorie:

ANGAJATORUL are obligatia de a organiza evaluarea pregatirii teoretice si practice a ucenicului, printr-un centru de evaluare si certificare a competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale, si de a suporta costurile evaluarii si certificarii formarii profesionale prin ucenicie la locul de munca.
ANGAJATORUL care incheie un contract de ucenicie, pe perioada derularii acestuia, poate solicita si beneficiaza, la cerere, de 60% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare, prevazut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
Nu beneficiaza de aceasta facilitate - art. 16 alin. (3) si art. 17 din Legea nr. 279/2005):

a) pe perioada de proba prevazuta in cuprinsul contractului de ucenicie la locul de munca;
b) pe perioada in care raporturile de munca sunt suspendate;
c) anterior incheierii contractelor de ucenicie, au avut cu persoana in cauza incheiate alte contracte de ucenicie, pentru aceeasi calificare.

Pentru acordarea sumelor din bugetul asigurarilor pentru somaj, prevazute la art. 16 alin. (2) din lege, angajatorul incheie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, in termen de 30 de zile lucratoare de la data expirarii perioadei de proba cuprinse in contractul de ucenicie, o conventie conform modelului prevazut in anexa nr. 5.

Pentru acordarea subventiei, angajatorul incheie cu A.J.O.F.M., in termen de 30 de zile lucratoare de la data expirarii perioadei de proba cuprinse in contractul de ucenicie la locul de munca, o conventie conform modelului prevazut in anexa nr. 5 la H.G. nr. 855/2013.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paturcai

Re: uncenic

#3 Mesaj de paturcai »

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns