Concediu de paternitate

suciua95226

Concediu de paternitate

#1 Mesaj de suciua95226 »

Buna ziua,

va cer un sfat in legatura cu urmatoarea situatie. Am un salariat la care a nascut sotia in data de 4 mai. Sotia este studenta, nu a mai lucrat niciodata, asadar nu va beneficia nici de concediu de sarcina si lauzie si nici de o indemnizatie de crestere a copilului pana la implinirea varstei de 2 ani.
Tatal este angajatul nostru si i-am acordat cele 5 zile lucratoare libere dupa nasterea copilului. Acum el ne solicita suspendarea contractului de munca si intrarea in concediu pt crestrea copilului pana la implinirea varsatei de 2 ani.
Eu stiam ca trebuie sa treaca cele 42 zile calend. de sarcina si lauzie si abia in ziua 43, tatal poate solicita concediul / suspendarea contractului de munca.
Cum este corect?

herganiec

Re: Concediu de paternitate

#2 Mesaj de herganiec »

el nu e lauz.. nu ii trebuie cele 42 de zile :P :mrgreen:
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Te incurci intre concediu medical postnatal (unde din total 126 de zile sarcina si lauzie, trebuie sa pastrezi 42 de zile) si indemnizatia de crestere copil.
Tatal poate cere suspendarea din prima zi.

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Altă discriminare sexuală, cum ar defini-o feministele feroce. :mrgreen:

Scrie răspuns