In mod normal trebuia sa creezi o firma noua si sa restaurezi acolo datele, dupa care sa faci acolo modificarile si sa generezi declaratiile rectificative, iar in unitatea intiala/corecta trebuia doar sa inregistrezi nota contabila cu diferentele.
La ceea ce trebuia sa acorzi atentie era la completarea D.205 de la anul.
sold negativ 641
Re: sold negativ 641
Si de acum cum fac cu soldul ? Nu pot sa continui asa nu? Multumesc
Daca ai corectat astfel statul de plata, poti sa stornezi inregistrarile in plus printr-o nota contabila pe fiecare luna in parte, dupa care sa le inregistrezi acum.
Multumesc ,dar ati putea sa m-a ajutați si cu nota contabila va rog? Deci nu Mai trebuie devalidate statele de plata ? Va rog
Hai sa facem sa fie mai usor.
Iti creezi o unitate noua numita "test" in care restaurezi o baza de date inainte de a face devalidarile, adica inainte de 20.07.2016.
Astfel, in test vei avea statul de plata anterior cu nota contabila aferenta, care il compari cu nota contabila de acum si stornezi sau inregistrezi in plus ce trebuie.
Iti creezi o unitate noua numita "test" in care restaurezi o baza de date inainte de a face devalidarile, adica inainte de 20.07.2016.
Astfel, in test vei avea statul de plata anterior cu nota contabila aferenta, care il compari cu nota contabila de acum si stornezi sau inregistrezi in plus ce trebuie.
Buna ziua,am revenit (mai greu). Am notele contabile ce trebuiesc adăugate ,dar as vrea sa va mai întreb ceva,ar fi mai bine sa devalidez statele de plata din lunile 01-06 2015 sa le las cum erau ( am depus rectificative la 112) iar sumele ce ar fi trebuit sa apăra sa le trec prin note contabile la data de 31.05.2016 de exemplu. Vor fi notele 121-641 cu valoarea 228,121-6451 valoarea 36 si 121-6453 cu valoarea 12. Ar fi mai bine asa? Va multumesc mult
Imi cer scuze ca am tot postat despre aceasta problema,dar am devalidat statele de plata si au ramas cum au fost inainte(am depus rectificative la 112),apoi in "articole contabile"am trecut notele numai ca nu stiu daca trebuie bifat cum ca ar fi o corectie si cum;am trecut data,nr doc,nota contabila iar la "tip" nu stiu ce sa bifez,nu apare corectie.Scuze daca am insistat sau daca nu stiu anumite lucruri.
Si de ce a trebuit sa devalidezi statul de plata ca sa corectezi declaratia (adica fisierul pdf) manual?
Notele contabile le introduci la "articole contabile", unde nu ai nici o bifa, ci la tip alegi "diverse".
Notele contabile le introduci la "articole contabile", unde nu ai nici o bifa, ci la tip alegi "diverse".