corelatie intre pontaj si statul de plata

serbanm815

corelatie intre pontaj si statul de plata

#1 Mesaj de serbanm815 »

In urma unui control de la ITM , au facut observatia ca nu exista corelatie intre pontaj si
statul de plata . Mai exact , am salariati care lucreaza inegal 12 ore cu 24 liber , orele din
pontaj sunt mai multe sau mai putine decat 160 (ore luna) , eu aveam 156 pe pontaj si 160
pe stat .
Nu am cum sa pun 13 sau 14 ore , ca sa dea bine pontajul ...., cum trebuie procedat sa
apara 156 ore si pe stat , fara sa modifice salariul brut .
Multumesc frumos .

balazse

Re: corelatie intre pontaj si statul de plata

#2 Mesaj de balazse »

Si totusi au zis cum ar trebui procedat "corect" dupa opinia lor (precum si o baza legala)? Adica ar trebui sa il pontezi ca si absent din cauza programului de lucru?

serbanm815

#3 Mesaj de serbanm815 »

Vor ca orelele din pontaj sa apara si pe statul de salarii .
De exemplu am in pontaj 156 ore efectiv lucrate si pe stat 160 .
Daca duminica e program de 4 ore si angajatorul ii da o zi libera , adica 8 ore ,
atunci nu mai dau 160 ore ....
A facut observatia ca statul de salarii se face conform pontajului ...., la mine
sunt diferente de 4 sau 8 ore , atunci cand se lucreaza duminica ....

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu se poate. E o cerință absurdă. Pe stat apar orele plătite din lună iar faptul că nu a lucrat 160 de ore ci 156 nu înseamnă că pe stat trebuie să-i trec la plată 156. În CIM e salariu lunar? Dacă da, nici nu contează cât din orele lucrătoare din lună a lucrat efectiv dacă eu îi plătesc salariul întreg.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

serbanm815

#5 Mesaj de serbanm815 »

Asa gandesc si eu , ce importanta are ca a lucrat 156 ore , daca angajatorul ii plateste
salariu intreg ?I-a mazgalit pontajul cu creionul si a pus 10 ore in doua zile ca sa dea
totalul de ore si a trimis-o inapoi sa-l modific .
I-am scris si eu cu pixul pe pontaj ca ,, e conform cu realitatea si programul de lucru ",
si ca unitatea nu are program de lucru de 10 ore".
Daca era asa prost pontajul trebuia sa-i dea masura in scris , dar a chemat-o inapoi cu
toate pontajele refacute pe anul 2016.

Scrie răspuns