somaj tehnic
Re: somaj tehnic
Intre timp am gasit raspunsul dlui paturcai care m-a lamurit . Oricum , SAGA, va multumesc ca existati . Zilele acestea ati fost luminita de la capatul tunelului, umarul pe care am putut sa ne sprijinim capetele obosite si frustrate de atatea informatii trunchiate, ambigue. Bravo echipa SAGA ! Sa fiti ''imuni'' si la Covid si la prostie !
Daca se prelungeste perioada pentru somaj tehnic(care inceteaza azi), cum se opereaza in revisal? Se operea la "corectie" si se schimba data finala?
Corectia o folosesti doar cand ai gresit ceva si corectezi.
Atunci se opereaza la "Suspendare- Modificare" si se schimba data finala?
Buna ziua! In Saga PS var.291 unde gasesc Stat de plata cf. OUG30? Multumesc
Pentru DumiteR
Exact.
Pentru VintuC145
Trimite e-mail echipei Saga, doar ei pot sa iti ofere un raspuns.
Sa ne transmiti si noua raspunsul primit.
Exact.
Pentru VintuC145
Trimite e-mail echipei Saga, doar ei pot sa iti ofere un raspuns.
Sa ne transmiti si noua raspunsul primit.
Am primit raspuns din partea echipei SAGA, foarte rapid de altfel : "Momentan nu s-au facut modificarile in program in acest sens.
Cel mai probabil, veti primi o notificare pe e-mail atunci cand va fi disponibila o noua versiune". Deci mai asteptam putin
Cel mai probabil, veti primi o notificare pe e-mail atunci cand va fi disponibila o noua versiune". Deci mai asteptam putin
Buna ziua,cum faceti prelungire perioada somaj tehnic in Saga?Cu data consemnarii azi,si modificati doar data sfarsit sau o noua periaoda 15.04-14.05?
-
In Revisalul de la ITM se merge pe Modificare Suspendare si in Raport salariat, apare o singura perioada de suspendare (data initiala - data sfarsit)
Cred ca asa se face si in SAGA. Data de sfarsit, mie imi da 15.05.
Cred ca asa se face si in SAGA. Data de sfarsit, mie imi da 15.05.
-
Daca modificam data sfarsit, iar la data consemnarii trecem azi, nu va apare ca am supendat azi pentru perioada 01.04 (sa zicem)-15.05? adica ca si cum am fi facut un revisal retoactiv? de aia ma intreb daca nu ar trebui facuta alta suspendare...
BUNA ZIUA, daca toata luna aprilie am angajati in somaj tehnic, pot depune actele pentru recuperare bani de la amofm? multumesc
Buna, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am doi angajati, cu jumatate de norma, pensionari.
Unul are pensie de boala, unul - limita de varsta.
Pot sa ii bag in somaj tehnic ?
Multumesc !
Am doi angajati, cu jumatate de norma, pensionari.
Unul are pensie de boala, unul - limita de varsta.
Pot sa ii bag in somaj tehnic ?
Multumesc !
-
Inclin sa cred ca NU au dreptul la somaj tehnic, deoarece au alte venituri de intretinere.
@craciung135 - pe care articol din OUG 30/2020 - OUG 32/2020 vă bazați afirmația?
Unde anume există această restricție reglementată în cele două ordonanțe?
În afară de rugămintea de a-mi răspunde indicând exact temeiul legal, vă mai rog ceva: NU MAI APĂSAȚI BUTONUL DE CITARE atunci când, de fapt, doriți să răspundeți la un mesaj. Apăsați, pur și simplu, butonul de răspuns.
@puscaut - eu nu găsesc nicăieri în forma actuală a ordonanței vreo reglementare, vreun articol, care să interzică decontarea indemnizației de șomaj tehnic pentru aceste cazuri.
Mai mult, repet ce am mai scris: dacă am un contract de muncă suspendat pe art.52 alin.1 litera c, angajatorul este obligat la plata a 75% din salariu. În situația de criză de acum statul spune că poate plăti el în anumite condiții, dar dacă statul nu o face ANGAJATORUL este obligat să respecte codul muncii. Nu există nicio derogare de la această regulă.
Salariatul, indiferent că e cu timp parțial sau normă întreagă, indiferent că e pensionar și re-angajat, are contract de muncă valabil. Suspendat din inițiativa angajatorului. Așa că angajatorul trebuie să onoreze acel contract și să plătească salariatul. Dacă o poate face statul în locul lui, bine, dar dacă nu ANGAJATORUL E BUN DE PLATĂ!
Unde anume există această restricție reglementată în cele două ordonanțe?
În afară de rugămintea de a-mi răspunde indicând exact temeiul legal, vă mai rog ceva: NU MAI APĂSAȚI BUTONUL DE CITARE atunci când, de fapt, doriți să răspundeți la un mesaj. Apăsați, pur și simplu, butonul de răspuns.
@puscaut - eu nu găsesc nicăieri în forma actuală a ordonanței vreo reglementare, vreun articol, care să interzică decontarea indemnizației de șomaj tehnic pentru aceste cazuri.
Mai mult, repet ce am mai scris: dacă am un contract de muncă suspendat pe art.52 alin.1 litera c, angajatorul este obligat la plata a 75% din salariu. În situația de criză de acum statul spune că poate plăti el în anumite condiții, dar dacă statul nu o face ANGAJATORUL este obligat să respecte codul muncii. Nu există nicio derogare de la această regulă.
Salariatul, indiferent că e cu timp parțial sau normă întreagă, indiferent că e pensionar și re-angajat, are contract de muncă valabil. Suspendat din inițiativa angajatorului. Așa că angajatorul trebuie să onoreze acel contract și să plătească salariatul. Dacă o poate face statul în locul lui, bine, dar dacă nu ANGAJATORUL E BUN DE PLATĂ!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.