Un salariat are intr-o luna concediu medical initial
5 zile le suportam din fondul de salarii si restul din fondul de sanatate.
In urmatoarea luna are concediu medical in continuare, Intrebarea mea este toata suma se suporta din fondul de sanatate sau 5 zile le suporta si angajatorul?
Multumesc
concefii medicale
Re: concefii medicale
Pentru CM in continuare - toata suma o suporta fondul.
Bună ziua,
vin cu rugămintea de a mă lămuri în următoarea situație:
angajat cu CM cod 08, deci procent 85%. SAGA calculează media zilnică 124,96. Concediul inițial 8 zile din aprilie. Ce completez pe CM la rubrica ”Indemnizație suportată de angajator”? la următoarea rubrică am înmulțit 124,96 cu 85%= 106,22x 8 zile=850 lei.Dar la ”Indemnizația suportată din fondul de asigurare pt. accidente de muncă”?
Se mai depune cerere de recuperare a sumei la Casa de sănătate lunar(și se ia nr. de înregistrare?).
Mulțumesc
vin cu rugămintea de a mă lămuri în următoarea situație:
angajat cu CM cod 08, deci procent 85%. SAGA calculează media zilnică 124,96. Concediul inițial 8 zile din aprilie. Ce completez pe CM la rubrica ”Indemnizație suportată de angajator”? la următoarea rubrică am înmulțit 124,96 cu 85%= 106,22x 8 zile=850 lei.Dar la ”Indemnizația suportată din fondul de asigurare pt. accidente de muncă”?
Se mai depune cerere de recuperare a sumei la Casa de sănătate lunar(și se ia nr. de înregistrare?).
Mulțumesc
Ai citit OUG.158/2005 art.25 alin (2)?
Daca vrei sa recuperezi sumele, atunci alta solutie nu ai, decat sa depui cerere de recuperare.
Daca vrei sa recuperezi sumele, atunci alta solutie nu ai, decat sa depui cerere de recuperare.