Buna ziua !
Am o nelamurire,poate ma lumineaza cineva .
Prin OUG 69/14.05.2020,la punctul 6,modifica art.168 din Codul fiscal :
6. La articolul 168, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) și (1^2), cu următorul cuprins:
(1^1) Persoanele juridice prevăzute la art. 153 alin. (1) lit. f^1) calculează și plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, unui raport de serviciu sau a unui statut special prevăzut de lege, pe perioada suspendării din funcție a acestora, în condițiile legii, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează.
(1^2) Prevederile alin. (1^1) se aplică numai în situația în care persoanele fizice prevăzute la art. 153 alin. (1) lit. f^1) nu au realizat în cursul lunii venituri din salarii și asimilate salariilor.
Nu inteleg : suspendare din functie nu inseamna si suspendarea contractului ?
Pe perioada suspendarii( din functie),inteleg ca se plateste CASS 10% din salariul minim pe economie.Asa o fi ?
CASS platit pentru contract suspendat ?!
Re: CASS platit pentru contract suspendat ?!
Se refera la somajul COVID 19 unde nu-ti trebuie stagiu de cotizare, iar pentru sumele primite ca ajutor de somaj trebuie sa platesti taxe si contributii
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu este chiar foarte clar - așa cum am spus și acolo - aș vrea să nu fie așa. Aparent nu este, dar e un text de lege acolo care nu-mi dă pace și chiar și de la asistență contribuabili am primit răspuns că, da, s-ar aștepta niște clarificări sau norme în acest sens.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
daca avem salariati suspendati pe crestere copil ar trebui sa nu transmitem dec.112,sa asteptam alte precizari?
Nu. Transmiteți direct.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.