facilitati constructii
facilitati constructii
buna ziua,
fiind firma de constructii am bifat pt toata societatea ca beneficiaza de facilitati
acum nu stiu de unde sa debifez salariatul care nu intra la aceste facilitati
fiind firma de constructii am bifat pt toata societatea ca beneficiaza de facilitati
acum nu stiu de unde sa debifez salariatul care nu intra la aceste facilitati
Re: facilitati constructii
am o persoana care beneficiaza de facilitati constructii si are concediu medical
nu debifati nimic. SAGA va calcula corect, daca beneficiaza sau nu de facilitati. depinde de venitul realizat
-
Bună seara,
Va rog frumos sa imi spuneți dacă pentru inregistrarea in contabilitate a serviciilor in curs se acordă facilitățile salariale din domeniul construcțiilor? Nu sunt foarte lămurită asupra acestui aspect, dar inclin sa cred ca nu se acordă deoarece acestea nu fac parte din cifra de afaceri, dvs. cum ziceti?
Va mulțumesc!
Va rog frumos sa imi spuneți dacă pentru inregistrarea in contabilitate a serviciilor in curs se acordă facilitățile salariale din domeniul construcțiilor? Nu sunt foarte lămurită asupra acestui aspect, dar inclin sa cred ca nu se acordă deoarece acestea nu fac parte din cifra de afaceri, dvs. cum ziceti?
Va mulțumesc!
Ba da. Se acordă. CA pentru acordarea facilităților nu este aceiași cu cea determinată contabil.
Vedeți ordinul 611/2019 privind D112. Acolo spune clar ce intră în calculul CA când vine vorba de tratamentul fiscal.
Știu că este o chestiune care pare confuză, dar în realitate nu este așa. Una e noțiunea contabilă și alta este cea fiscală. În fiscalitate noțiunea de cifră de afaceri are multe înțelesuri și mai multe moduri de calcul care sunt complet diferite de cel contabil și singura lor rațiune nu este de natură contabilă ci exclusiv fiscală.
Vedeți ordinul 611/2019 privind D112. Acolo spune clar ce intră în calculul CA când vine vorba de tratamentul fiscal.
Știu că este o chestiune care pare confuză, dar în realitate nu este așa. Una e noțiunea contabilă și alta este cea fiscală. În fiscalitate noțiunea de cifră de afaceri are multe înțelesuri și mai multe moduri de calcul care sunt complet diferite de cel contabil și singura lor rațiune nu este de natură contabilă ci exclusiv fiscală.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns!
Seara placuta!
Seara placuta!
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti in cazul unui SRL ,Cod Caen Constructii ,infiintat din anul 2019 ,care n-a desfasurat activitate constructii ,in prezent (iulie 2020) vrea sa faca angajari cu timp partial (2 h,4 H/zi ),poate beneficia de facilitati pt sectorul constructii pt angajati ? in prezent desfasoara activitate constructii.
in proportie de 100 %.
Multumesc
Va rog frumos sa-mi spuneti in cazul unui SRL ,Cod Caen Constructii ,infiintat din anul 2019 ,care n-a desfasurat activitate constructii ,in prezent (iulie 2020) vrea sa faca angajari cu timp partial (2 h,4 H/zi ),poate beneficia de facilitati pt sectorul constructii pt angajati ? in prezent desfasoara activitate constructii.
in proportie de 100 %.
Multumesc
-
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie: daca un SRL, CAEN Constructii, are restante la bugetul de stat, poate beneficia de facilitatile pentru sectorul constructii?
Multumesc!
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie: daca un SRL, CAEN Constructii, are restante la bugetul de stat, poate beneficia de facilitatile pentru sectorul constructii?
Multumesc!
Da. Facilitățile nu se acordă în funcție de a avea restanțe sau nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc frumos!
Am si eu o intrebare legata tot de acest subiect. In cazul in care am un angajat care lucreaza la o firma din constructii doar 10 ore intr-o luna cu in tarif orar de 30 lei se beneficaza de facilitatile din domeniu? Multumesc! 

-
Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema. O firma de constructii aplica facilitati pentru angajatii care lucreaza pe teritoriul Romaniei, nu aplica pentru cei care lucreaza in strainatate. Cum pot sa fac statul de plata, ca in cazul in care e bifat aplica facilitate, este aplicat pt toti angajati. In cazul meu eu ar trebui sa stabilesc pt care dintre angajati sa aplice. Multumesc!
Detașează salariații în meniul fișiere - salariați - registru evidență salariați.