Concediu medical

bejanc555

Concediu medical

#1 Mesaj de bejanc555 »

Bună ziua!
Concediu medical cod (01)adus acum ,pentru luna decembrie,salariata lucrează de 5 luni ( de la 1 iulie).
La locul de munca anterior a lucrat din martie până in august ( 5 luni).
Beneficiază de decontarea concediul medical ne având stagiu de cotizare de 6 luni la actualul loc de muncă?
Dacă da,cum ii stabilesc baza de calcul a indemnizației ( introduc manual in Saga ( la concedii medicale )venitul obținut la celălalt angajator , în luna a 6 a) ?

herganiec

Re: Concediu medical

#2 Mesaj de herganiec »

Da beneficiază și introduceți manual baza de calcul.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

mancas87

#3 Mesaj de mancas87 »

Buna ziua!
Am o situatie similara cu un CM cod 01, persoana care beneficiaza de concediu medical lucreaza in firma de 4 luni, problema e ca nu a mai lucrat inainte si nu are stagiul minim de 6 luni, cum pontez? Eu trebuie sa declar CM-ul in 112, dar salariatul este teoretic invoit fara plata. Pe sectiunea concedii medicale imi aduce automat 77 zile baza x175,65 media zilnica, dar angajatorul nu are obligatia sa plateasca CM-ul. Ce ar trebui sa modific ca sa duca corect si in decl. 112 si in statul de salarii?
Multumesc!

ioang

#4 Mesaj de ioang »

Buna dimineata
Concediu medical salariata revenita din CCC cu doua contracte (8h in alta parte si 4h la noi) : Am primit adeverinta de la APISMB (Ag de plati si ind sociale) indemnizatia TOTALA primita de angajata.Intrebarea mea este dc folosesc ca baza de calcul pt CM ind totala primita sau calculez suma ce ar fi cuvenita contractului celui de-al doilea ?
Va rog un raspuns

rautaf

#5 Mesaj de rautaf »

Buna seara! Daca o salariata a lucrat la unitatea noastra din 13.11.2024 pina in 09.01.2025 data de cind e in concediu medical. A adus adeverinte inca de la trei angajatori dar daca iau ultimile sase luni lucrate, reese mai putine zile lucrate ca in luna 11 are lucrat de la data de 13 deci luna incompleta, luna 10 nu a lucrat, luna 9 si 8 lucrate complet, luna 7 lucrat mai putin cu doua zile ,luna 4 lucrat numai 8 zile. Mentionez ca in lunile 01,02,03/2024 a lucrat complet. Cum ii stabilesc stadiul de cotizare? Multumesc!

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Stagiul de cotizare este de 6 luni lucrate complet în ultimele 12. Chiar dacă se compun din fracții de luni.
Indemnizația, dacă se îndeplinește condiția de stagiu, se va calcula ca medie a veniturilor salariale din ultimele 6 luni anterioare concediului medical.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns