contract de mandat

cristeae817

contract de mandat

#1 Mesaj de cristeae817 »

Buna dimineata, contractul de mandat se raporteaza la salariul minim pe aconomie, adica am am contract de mandat cu 2 ore trebuie sa-i dau 1012 ron sau ii pot lasa 700 cat are acum.
Multumesc.

herganiec

Re: contract de mandat

#2 Mesaj de herganiec »

Un contract de mandat nu este limitat de salariul minim pe economie, deoarece nu este un contract de muncă, ci un contract civil, reglementat de Codul Civil.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

cristeae817

#3 Mesaj de cristeae817 »

Multumesc

dragnoiur

#4 Mesaj de dragnoiur »

Buna ziua,
Se bifeaza in saga butonul functia de baza pentru contractele de administrare cand se platesc toate contributiile si nu mai exista alt contract individual de munca pentru persoana respectiva?
Multumesc frumos.

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

da.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

dragnoiur

#6 Mesaj de dragnoiur »

Offf..... si daca nu a fost bifat ....?!
Ce probleme sunt?
Multumesc

ganeam951

#7 Mesaj de ganeam951 »

Nu se acordă deducerea personală de bază. in cazul contractului de mandat.

https://www.contzilla.ro/calcul-comparativ-contract-de-mandat-vs-contract-de-munca-3-000-lei-brut/

badescum893

#8 Mesaj de badescum893 »

In cazul unei persoane cu contract de mandat la suma stabilita i se poate da si spor de vechime? Este legal,exista o baza legala ?

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

Nu este obligatoriu prin lege – Sporul de vechime este reglementat de Codul Muncii și se aplică în general angajaților cu CIM, fiind prevăzut în contractele colective de muncă sau în regulamentele interne ale angajatorului.

Scrie răspuns