concedii medicale... fara numar
-
concedii medicale... fara numar
Avem o salariata care din luna noiembrie aduce concedii medicale, are 15 concedii pana acum, diverse diagnostice. Majoritatea sunt initiale.
In ce conditii as putea modifica norma de lucru, de la 8 la 2 ore pe zi? Pot unilateral?
In ce conditii as putea modifica norma de lucru, de la 8 la 2 ore pe zi? Pot unilateral?
Re: concedii medicale... fara numar
.. poate va mai incadrati la "perioada de proba este de 90 zile calendaristice" si ii desfaceti contractul de munca cu art. 31, alin. (3) - "Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia." Poate a fost angajata pe la sfarsitul lunii noiembrie ! 

-
Nu, din pacate.
De fapt nici reducerea normei nu ajuta. Concediile medicale se vor calcula facand media ultimelor 6 luni..
De fapt nici reducerea normei nu ajuta. Concediile medicale se vor calcula facand media ultimelor 6 luni..
Buna ziua, va rog o parere, perioada de proba se poate prelungi cu acele zile in care salariatul este in concediu medical ?
Nu puteți reduce norma de muncă câtă vreme este în medical.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
eu nu am intrebat de norma de munca ! eu am intrebat doar DACA SE PRELUNGESTE perioada de proba pe perioada concediului medical.
-
Pe perioada concediului medical CIM fiind suspendat de drept - art..50 lit. b) din Codul muncii, angajatorul neavând posibilitatea sa verifice aptitudinile salariatului, durata perioadei de proba se prelungește cu durata concediului medical.
Codul muncii, art. 31 alin. (3):
"Pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți. Perioada de probă se suspendă în cazul absenței salariatului, indiferent de motivul acesteia."
"Pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți. Perioada de probă se suspendă în cazul absenței salariatului, indiferent de motivul acesteia."
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Multumeeesc !!
-
buna ziua, incepand cu 01.01.2025 am continuat evidenta contabila pa acest program SAGA ,,, in luna martie 2025 unul din salariati a venit cu CERTIFICAT MEDICAL ,,, care este procedura cu veniturile din perioada anterioara datei de 01.01.2025,,, multumesc,,,
- balazse246
Preiei din evdienta anterioara.
Buna ziua, hristos a inviat!
Rog o parere , am urm sit.
Salariat relativ nou, part time , intrat in concediu medical , dupa ce introduc stagiul de cotizare de la precedentul loc de munca ( activa cu norma intreaga ) rezulta un medical de plata de aprox 2.5 ori mai mare deca ar lua daca era prezent la munca. E normal ? ( se datoreaza de la stagiul precedent marirea bazei de calcul ) Unde trebuie sa intervin sa incaseze 75 % din netul unei luni normale?
El lucreaza cu norma intreaga la alta companie.
Rog o parere , am urm sit.
Salariat relativ nou, part time , intrat in concediu medical , dupa ce introduc stagiul de cotizare de la precedentul loc de munca ( activa cu norma intreaga ) rezulta un medical de plata de aprox 2.5 ori mai mare deca ar lua daca era prezent la munca. E normal ? ( se datoreaza de la stagiul precedent marirea bazei de calcul ) Unde trebuie sa intervin sa incaseze 75 % din netul unei luni normale?
El lucreaza cu norma intreaga la alta companie.
dacă salariatul a avut anterior un loc de muncă cu normă întreagă și venituri mai mari, aceste venituri vor fi incluse în baza de calcul, ceea ce poate duce la o indemnizație de concediu medical mai mare decât salariul actual obținut din contractul part-time. Indemnizația de concediu medical se calculează pe baza veniturilor din ultimele 6 luni, nu doar pe baza salariului actual. Prin urmare, dacă în această perioadă salariatul a avut venituri mai mari, indemnizația poate depăși salariul actual.
Atentie ! nu se introduc veniturile de la alta companie la care lucreaza in paralel cu part-time. Dacă doriți ca indemnizația să reflecte doar veniturile actuale, ar trebui să vă adresați casei de asigurări de sănătate competente pentru a discuta posibilitatea recalculării bazei de calcul, excluzând veniturile anterioare.
Atentie ! nu se introduc veniturile de la alta companie la care lucreaza in paralel cu part-time. Dacă doriți ca indemnizația să reflecte doar veniturile actuale, ar trebui să vă adresați casei de asigurări de sănătate competente pentru a discuta posibilitatea recalculării bazei de calcul, excluzând veniturile anterioare.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Concediul medical se plateste la fiecare loc de munca daca are stagiu complet de cotizare cu luarea in calcul doar a veniturilor de la respectivul loc de munca. Nu stiu ce inseamna salariat relativ nou, dar daca nu are 6 luni la dumneavoastra nu-i puteti plati concediul medical decat daca se incadreaza pe codurile de exceptii de la stagiu. Daca are 6 luni la dumneavoastra luati in calcul doar veniturile realizate la dumneavoastra.
Multumesc de pareri.
Stiu ca lucreaza si la alta companie cu norma intreaga si nu discutam despre veniturile de acolo. Ma refer strict la compania unde este cu 2 ore ( part time )
Este relativ nou adica din ianuarie ( deci nu are stagiu de 6 luni la compania cu part time ) introduc datele de pe adeverinta de cotizare de la alta companie ( in care a lucrat cu 8 ore) pentru a face baza de calcul cu 6 luni pentru a face medie
si rezulta un net de vreo 2.5 ori mai mult decat ar lua daca lucra ( 2 ore). Este o anomalie !!
Herganiec a inteles sit. foarte iesita din comun...
Trebuie sa ma lamuresc in 24 de h ca trebuie sa depun d112 .
C.A.S.M.B nu raspunde la tel. si nu sunt sigur ca ar stii un raspuns corect.
Stiu ca lucreaza si la alta companie cu norma intreaga si nu discutam despre veniturile de acolo. Ma refer strict la compania unde este cu 2 ore ( part time )
Este relativ nou adica din ianuarie ( deci nu are stagiu de 6 luni la compania cu part time ) introduc datele de pe adeverinta de cotizare de la alta companie ( in care a lucrat cu 8 ore) pentru a face baza de calcul cu 6 luni pentru a face medie
si rezulta un net de vreo 2.5 ori mai mult decat ar lua daca lucra ( 2 ore). Este o anomalie !!
Herganiec a inteles sit. foarte iesita din comun...
Trebuie sa ma lamuresc in 24 de h ca trebuie sa depun d112 .
C.A.S.M.B nu raspunde la tel. si nu sunt sigur ca ar stii un raspuns corect.