concediu medical cod 06
concediu medical cod 06
Buna ziua. Am un concediu medical primele 5 zile urgenta medico chirugicala ,se recupereaza din FNUASS sau plateste unitatea .
Re: concediu medical cod 06
Conform Ordonanței de Urgență nr. 158/2005, în situațiile de urgențe medico-chirurgicale, concediul medical se acordă pentru o perioadă de maximum 5 zile calendaristice și este plătit integral din bugetul FNUASS
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Multumesc frumos asa este 5 zile urgenta dupa are deja cod 1
Primele 5 zile calendaristice le plateste unitatea, din ziua a sasea se recupereaza din FNUASS. Chiar daca este urgenta.
Excepția pentru urgențe medico-chirurgicale: Conform art. 12 din OUG 158/2005 și normelor de aplicare, în cazul urgențelor medico-chirurgicale (inclusiv boli infecto-contagioase sau situații care necesită izolare), indemnizația se suportă integral de la prima zi din bugetul FNUASS, fără implicarea angajatorului iar cod de urgentă, nu necesită nici măcar stagiu de cotizare pentru a fi acordate.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
@herganiec nu prea e asa. Concediul medical cu cod 06-urgenta medico-chirurgicala este tot un concediu de incapacitate de munca si urmeaza regula 5 zile FS si apoi FNUASS. Doar cele de izolare/carantina sunt suportate din prima zi din FNUASS.
pune te rog si un articol, eu am cautat si am gasit doar asta..
Reglementarea legala este chiar art.12 invocat de tine si art.31 din normele de aplicare a OUG 158. Ca si referinte pe forum vezi @balazse aici: https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=285766#p285766, si sunt si articole ca acesta:https://legalbadger.org/legal/dreptul-muncii/cod-06-concediu-medical/