Locul muncii-telemunca

radulescur594

Locul muncii-telemunca

#1 Mesaj de radulescur594 »

Salutare!

In contractul de telemunca trebuie specificat si locul/locurile desfasurarii muncii telesalariatului?

Inteleg ca a fost abrogat Art. 5, alin. (2), litera C. din legea 81/2018, prin urmare nu ar mai trebui specificat locul muncii?

Mersi anticipat!

radulescur594

Re: Locul muncii-telemunca

#2 Mesaj de radulescur594 »

nu v-ati lovit de acesta situatie?

radulescur594

#3 Mesaj de radulescur594 »

Las aici raspunsul pentru cei interesati.

Prin O.U.G. nr. 36/2021, a fost abrogat Art. 5, alin. (2), litera C. din legea 81/2018, prin urmare locul de desfășurare a telemuncii nu mai este impus de lege, si nu mai trebuie stabilit de comun acord cu angajatorul, astfel telesalariatului este liber să aleagă locul de unde sa munceasca, inclusiv posibilitatea de a-l modifica fără notificarea angajatorului.

stroescud

#4 Mesaj de stroescud »

radulescur594 scrie: Joi Sep 11, 2025 10:26 pm Las aici raspunsul pentru cei interesati.

Prin O.U.G. nr. 36/2021, a fost abrogat Art. 5, alin. (2), litera C. din legea 81/2018, prin urmare locul de desfășurare a telemuncii nu mai este impus de lege, si nu mai trebuie stabilit de comun acord cu angajatorul, astfel telesalariatului este liber să aleagă locul de unde sa munceasca, inclusiv posibilitatea de a-l modifica fără notificarea angajatorului.
Perfectamente de acord!
Sunt angajat cu cim partial la mai multe firme ca inspector R.U. plus contabilii
care sunt in aceeasi situatie.
La Cim-uri am facut act aditional conform cu L.81/2018.
Am avut inspectie de la ITM si m-au pus sa fac noi acte aditionale pe telemunca, in conformitate
si cu OUG 36/2021 si sa le transmit lor, prin e-mail in 48 de ore, altfel amendau firmele.
Am scos " locul de munca la domiciliul angajatului", inlocuindu-l cu
"locul de munca si programul de lucru este lasat la alegerea angajatului, chiar fara
a-l instiinta pe angajator".

radulescur594

#5 Mesaj de radulescur594 »

1.Deci trebuie inchise contractele pe sediul social si refacute pe telemunca, nu merge cu modificare prin act aditional la CIM existent.

2.In cazul contractului de telemunca, cum se face SSM si PSI, la ce locatie? sau se trece direct la locul instrurii "loc flotant"?

3. La fel si in cazul contracului de munca la domiciliu? Tot contract nou? Nu merge act aditional?

4. In cazul contractului de munca la domiciliu, locul muncii trebuie sa fie neaparat adresa din buletin sau poate fi trecuta o adresa unde angajatul sta in chirie spre exemplu in alt judet... ?

stroescud

#6 Mesaj de stroescud »

1- de ce nu merge? se modifica locul muncii, care este lasat la latitudinea angajatului.
3 - "Telemunca" nu o confundati cu "munca la domiciliu.
Sunt guvernate de doua legi separate.
Orice modificare/corectie la CIM se face prin act aditional.
Nu faceti prostia sa inchideti CIM-urile existente si sa faceti unele noi pe lelemunca sau munca la domiciliu.
Prin munca la domiciliu se intelege unde are angajatul masina de cusut, gaterul, atelierul...
Telemunca o poti face si din Honolulu sau din Alaska sau Moscova si se executa cu mijloace electronice.

Scrie răspuns