REGES ONLINE
-
tobosv790
Re: REGES ONLINE
Buna ziua. "Mi-a soptit o viorea"(vorba cantecului maestrului Gica Petrescu) ca s-ar fi amanat termenul pentru REGES ON-LINE de la 30.sept 2025 pana la 31 decembrie 2025. Stiti ceva in sensul acesta?
-
costanc757
Da, se pare ca se va amana pana pe 31.12.2025. Ieri a aparut un articol in profit.ro https://www.profit.ro/perspective/schimbari-legislative-pentru-firme/exclusiv-ultima-ora-termenul-pentru-trecerea-de-la-revisal-la-reges-online-va-fi-extins-22167881
-
tobosv790
Am apucat sa fac deja 3 conturi. Deci PA ReviSal la acelea. Trebuie sa lucrez in REGES pentru ele. Ce aiureala!
Lasa Tobos, ca asa prindem experienta in reges, si nu e atat de sigur ca se va amana migrarea si daca nu trecem pana pe 30.09 avem toate sansele ca platforma sa se blocheze din cauza ca majoritatea nu au migrat pana la aceasta data.
-
gheorghei642
Guvernul a amânat trecerea obligatorie de la Revisal la platforma Reges-Online până la 1 ianuarie 2026, hotărârea fiind adoptată în ședința de joi, 18 septembrie 2025. Executivul invocă nevoia de a asigura funcționarea stabilă a noului registru electronic și o tranziție fără blocaje pentru mediul de afaceri și salariați.
.. si atunci atepti iar până in 25 decembrie.. că nu e grabă și iar ajungi când se aglomerează... Faceți trecerea și gata.. nu scapam de ea.. așa cum a fost și cu spv.. și altele..
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
tobosv790
Pai acum am inceput. Ii trec pe toti si gata. Asta e! Lucrul bun ca s-a amanat este ca nu mai sunt obligat sa fac suspendari si la concedii medicale. Poate le trece si vor scoate de tot aiureala asta...
De pe acum imi voi face program de urmarit topicurile REGES de pe forum,
incepand cu 15 decembrie si nu voi mai da nicio lamurire,
sau vreun sfat.
Va fi un haos total.
Cine a inceput e bine sa continue, asa fac si eu.
Bafta!
p.S.- oricum la REVISAL nu au oprit cronometrul cu numaratoarea inversa.
Se va inchide pe 30 septembrie ora 24:00
incepand cu 15 decembrie si nu voi mai da nicio lamurire,
sau vreun sfat.
Va fi un haos total.
Cine a inceput e bine sa continue, asa fac si eu.
Bafta!
p.S.- oricum la REVISAL nu au oprit cronometrul cu numaratoarea inversa.
Se va inchide pe 30 septembrie ora 24:00
-
ionescug551
Buna ziua,
Am participat ieri la un curs CECCAR referitor la aest Reges.Au spus ca trbuie inregistrate toate firmele indiferent daca au sau NU salariati.
Ce parere aveti?Daca o societate nu are angajati (activi,suspendati...) de 2 -3 ani ar trebui inregistrata?(pentru ca am inteles ca la portare nu se transfera CIM incetate.)
Am participat ieri la un curs CECCAR referitor la aest Reges.Au spus ca trbuie inregistrate toate firmele indiferent daca au sau NU salariati.
Ce parere aveti?Daca o societate nu are angajati (activi,suspendati...) de 2 -3 ani ar trebui inregistrata?(pentru ca am inteles ca la portare nu se transfera CIM incetate.)
nu trebuie .. o bagă de la ei. la prima angajare e nevoie să te inscrii în Regesis.. în rest nu.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
CECCAR ar fi bine sa se ocupe de ce-i in parohia lui- autorizare contabili.ionescug551 scrie: ↑Mar Sep 23, 2025 10:05 am Buna ziua,
Nu este abilitat si pentru resurse umane.
Un patron in HORECA, l-au cocosat cu amenzi, cu darile catre stat, si-adat angajatii afara,
i-a plasat pe la altii din domeniu, si-a luat familia si ce a mai reusit sa salveze si este in Noua Zeelanda.
Cum imi da ala procura sa-l inscriu in reges?
CECCAR face exces de zel, se baga si el in poza, in loc de a lua partea contabililor si asa urgisiti
de atatea modificari din codul fiscal.
Mai spunea cineva ca li s-a spus de le CECCAR ca numai contabilii trebuie sa lucreze in REGES.
Nici chiar asa!
Buna ziua! Am cont in noul REGES la registru salariati, acces prin ROEID. In acelasi timp am si firma mea si sunt si angajata la alte firme. Ma pot folosi de contul creat astfel incat cu acelasi mail sa fac cont in registru angajatori pentru firma mea si apoi sa fiu delegata si pentru firmele unde sunt angajata? Sau ar fi trebuit sa imi fac prima data cont in registru angajatori? Sper ca m-am facut inteleasa, multumesc mult.
Legat de inregistrarea in REGES a firmelor fara salariati, desi mi se pare o tampenie, pe logica de mai jos(parerea mea) cam au dreptate:
Art.1 din HG295/2025 enumera categoriile de "angajatori" care trebuie sa treaca la REGES. La punctele b) si c) se mentioneaza clar ca acele entitati care "angajează personal", respectiv "pentru personalul angajat local" trebuie sa acceseze REGES. La punctul a) nu se face nici o referire de gen asa ca ne ducem la definitia angajatorului din codul muncii(art.14): "În sensul prezentului cod, prin angajator se înțelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forță de muncă pe bază de contract individual de muncă." Deci nu trebuie sa aiba angajati.
Art.1 din HG295/2025 enumera categoriile de "angajatori" care trebuie sa treaca la REGES. La punctele b) si c) se mentioneaza clar ca acele entitati care "angajează personal", respectiv "pentru personalul angajat local" trebuie sa acceseze REGES. La punctul a) nu se face nici o referire de gen asa ca ne ducem la definitia angajatorului din codul muncii(art.14): "În sensul prezentului cod, prin angajator se înțelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forță de muncă pe bază de contract individual de muncă." Deci nu trebuie sa aiba angajati.
Sunt inregistrat cu semnatura electronica, sunt salariat la un angajator, sunt imputernicit prin procura notariala. Am facut o cerere de accces pentru un angajator in data de 17.09.2025. primesc mesaj ca se va verifica la ITM. Pana acum nu mai am niciun raspuns. E normal, uzual sa astept atat timp un raspuns oricare ar fi ? Mai sunt si alte persoane in aceiasi situatie ?
Asteapta raspunsul.