ordin de plata pt punctul de lucru D112 an 2026
Re: ordin de plata pt punctul de lucru D112 an 2026
Unde platiti dumneavoastra?
In contul unic!
Platesti in "Contul Unic", iar ANAF indruma catre CIF-urile:
- Sediu Social - CIF1 catre CIF1
- Punct de lucru - Cif1 catre CIF2
Cand cereti fisa ROL cum cereti?
Doar pe CIF1. Si acolo se vad sumele "indrumate: catre CIF1 sau CIF2.
Daca sunt functionari de la ANAF care nu stiu regulile, nu e vina mea,
este vina dumneavoastra ca dezinformati, prin nepunerea la punct a celor car nu stiu
a lucra. si-si merita soarta desfiintarilor!
In contul unic!
Platesti in "Contul Unic", iar ANAF indruma catre CIF-urile:
- Sediu Social - CIF1 catre CIF1
- Punct de lucru - Cif1 catre CIF2
Cand cereti fisa ROL cum cereti?
Doar pe CIF1. Si acolo se vad sumele "indrumate: catre CIF1 sau CIF2.
Daca sunt functionari de la ANAF care nu stiu regulile, nu e vina mea,
este vina dumneavoastra ca dezinformati, prin nepunerea la punct a celor car nu stiu
a lucra. si-si merita soarta desfiintarilor!
Stati asa:
Singura obligatie pe care NU o veti vedea in fisa "principalului" va fi impozitul pe salarii la punctul de lucru (este o aberatie pentru ca ar fi trebuit ca sa se poata accesa automat fisa pe platitor la punctul de lucru/noul cod fiscal)
La solicitari (in SPV) putetiscoate/descarca numai fisa de la"principal"
La sediul secundar (cod fiscal diferit) ar trebui sa depuneti iarasi documentele pentru a primi acces in SPV
Singura obligatie pe care NU o veti vedea in fisa "principalului" va fi impozitul pe salarii la punctul de lucru (este o aberatie pentru ca ar fi trebuit ca sa se poata accesa automat fisa pe platitor la punctul de lucru/noul cod fiscal)
La solicitari (in SPV) putetiscoate/descarca numai fisa de la"principal"
La sediul secundar (cod fiscal diferit) ar trebui sa depuneti iarasi documentele pentru a primi acces in SPV
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu mai agita lumea aiurea.
Poți cere fișa pentru punctul de lucru de pe contul principal dacă completezi codul fiscal al acestuia când ceri fișa. Ai o căsuță acolo special pentru asta.
Poți cere fișa pentru punctul de lucru de pe contul principal dacă completezi codul fiscal al acestuia când ceri fișa. Ai o căsuță acolo special pentru asta.
-
niculaem416
Buna ziua,
Unde anume esta acea casuta sa selectam fisa de rol pentru punctul de lucru? Eu cand intru pe site la solicitari documente sa cer o fisa de platitor , nu pot decat sa selectez
CUI-urile pentru care am procura, nu apare in acea lista si CUI-ul de la punctul de lucru si nu vad nici casuta depsre care ati specificat.
Unde anume esta acea casuta sa selectam fisa de rol pentru punctul de lucru? Eu cand intru pe site la solicitari documente sa cer o fisa de platitor , nu pot decat sa selectez
CUI-urile pentru care am procura, nu apare in acea lista si CUI-ul de la punctul de lucru si nu vad nici casuta depsre care ati specificat.
-
ionescug551
Doua trei rinduri mai jos este o casuta pentru firma ''pui''.Treci acolo noul cif,daca nu iti apare automat si astfel vei obtine fisa pentru puct de lucru.
Acum,eu am o alta problema si anume am facut initial plata taxelor pentru salarii (deci si impozitul pe salarii) la trezoreria sectorului unde se afla sediul.Apoi,pe 28 februarie am facut plata pentru impozitul pe salarii pe cif-ul punctului de lucru.AZI,PE 05.03.2026 Nu imi apare suma platita la punctul de lucru.DAR,am deja 1 leu dobinda.!!!!
Acum,eu am o alta problema si anume am facut initial plata taxelor pentru salarii (deci si impozitul pe salarii) la trezoreria sectorului unde se afla sediul.Apoi,pe 28 februarie am facut plata pentru impozitul pe salarii pe cif-ul punctului de lucru.AZI,PE 05.03.2026 Nu imi apare suma platita la punctul de lucru.DAR,am deja 1 leu dobinda.!!!!
Data platii sa fie pana pe 25 ala lunii.ionescug551 scrie: ↑Joi Mar 05, 2026 3:22 pm Doua trei rinduri mai jos este o casuta pentru firma ''pui''.Treci acolo noul cif,daca nu iti apare automat si astfel vei obtine fisa pentru puct de lucru.
Ai platit mai tarziu.
O sa ai penalizari, dobanda la penalizari, penalizari la dobanda... etc.
De ce va inreeseaza unde s-au dus banii?stroescud scrie: ↑Joi Mar 05, 2026 6:30 pmData platii sa fie pana pe 25 ala lunii.ionescug551 scrie: ↑Joi Mar 05, 2026 3:22 pm Doua trei rinduri mai jos este o casuta pentru firma ''pui''.Treci acolo noul cif,daca nu iti apare automat si astfel vei obtine fisa pentru puct de lucru.
Ai platit mai tarziu.
O sa ai penalizari, dobanda la penalizari, penalizari la dobanda... etc.
Este contul unic unde facti platile si ANAF indruma banii virati, la termen, pana pe 25 ala luniii,
in conformitate cu D112.
au CAS, CASS, impozit salariu sediu, impozit salari pct de lucru(alt UAT).
-
ionescug551
Pe 05.03. nu apar inca in nici una dintre fise banii platiti in 28.02.(ok,stiu ca am platit mai tirziu)
Deorece ai platit dupa termenul limita de inchidere a platilor,
vor apare in aceasta luna, cand vei face platile urmatoare.
urmeaza un pamflet:
Nu te mai agita, tot vor veni cei de la polutia comunitara din UAT
unde trebuiau trimisi banii, macar sa te amendeze de parcare,
sau sa-ti blokeze rotile, sau ceva.... ca nu si-au primit
banii dumitale!
vor apare in aceasta luna, cand vei face platile urmatoare.
urmeaza un pamflet:
Nu te mai agita, tot vor veni cei de la polutia comunitara din UAT
unde trebuiau trimisi banii, macar sa te amendeze de parcare,
sau sa-ti blokeze rotile, sau ceva.... ca nu si-au primit
banii dumitale!
Pana acum asa se faceau platile, am o firma cu 42 de puncte de lucru si in ultimii 6 ani am platit mereu la trezoreria de la sediu iar ei fac alocarea dupa cif-ul introdus in dreptul platii. Sumele sunt repartizate in D112. Atentie, daca un punct de lucru se inchide, va trebui sa stergeti manual din D112 acel punct de lucru in fiecare luna. DAR. Inteleg ca exista un comunicat pe pagina ANAF care suna cam asa: "Faţă de cele de mai sus, considerăm că structurile organizatorice aparţinând instituţiilor publice, care îndeplinesc condiţia legală cu privire la numărul de salariaţi, au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de impozit pe venituri din salarii la organul fiscal pe raza căruia acestea se află situate, urmând ca şi drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceasta calitate (declararea, plata, etc.) să fie îndeplinite la respectivul organ fiscal, ca fiind cel competent potrivit legii (art.34 din OG 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare)." din care eu inteleg ca si platile trebuie facute acum pe conturile locale.paturcai scrie: ↑Vin Feb 27, 2026 7:52 pm Stati, tocmai aici era problema:
Ambele sume se platesc la aceeasi Trezorerie numai codul fiscal este diferit.
Adica, nu o suma se plateste la Iasi si una la Bucuresti sector 6.
Ambele sume se platesc la Bucuresti Sector 6, dar suma pentru punctul de lucru va avea codul punctului de lucru.
Doamne!
Ne-au facut cu capul cei de la ANAF.
Nu mai stim nici unde sa platim si de ce platim acolo.
Mi-a luat 40 de minute ca sa reusesc sa gasesc pe cineva la ANAF.
Nu am reusit nici in Ilfov si nici in Bucuresti,
Am sunat aiurea.
SI am rugat sa mi se spuna cum se fac platile la punctul de lucru.
Doamna mi-a spus: Se fac la Trezoreria unde este arondata mama, dar se pune codul fiscal al Puiului (al punctului de lucru).
Am confirmarea ca asa este:
Am achitat de 2 ori in Trezoreria unde se afla punctul de lucru. S-au intors banii: o data am pus codul puiului, a doua oara al mamei. S-au intors.
A 3-a oara am pus codul puiului si am platit la trezoreria mamei. Nu s-au mai intors.
PS: scuze pentru citare, nu prea folosesc forumul dar acum m-ati zapacit pe mine si am zis sa scriu...
-
constantinescub242
Buna ziua!
Daca am efectuat plata impozitului pe salarii, pentru punctul de lucru, la trezoreria sediului din alt oras, este suficient sa depun rectificativa la D112 sau trebuie si cerere de erori materiale?
Multumesc!
Daca am efectuat plata impozitului pe salarii, pentru punctul de lucru, la trezoreria sediului din alt oras, este suficient sa depun rectificativa la D112 sau trebuie si cerere de erori materiale?
Multumesc!
NU aveți ce să rectificați.
Ar trebui ca acea trezorerie să vă returneze sumele virate eronat ca fiind necuvenite.
Ar trebui ca acea trezorerie să vă returneze sumele virate eronat ca fiind necuvenite.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.